Hua Hin Music Festival – og om de gode mennesker i musikmiljøet i byen

Her i weekenden var der Hua Hin Music Festival. Hvis man er i Danmark lige nu, er det nok svært at forestille sig, men her går livet videre men selvfølgelig med diverse restriktioner.

Musik  – og især levende musik – betyder utrolig meget i Hua Hin, og der er levende musik rigtig mange steder. Man kan høre klassisk rock, pop, blues, DJ musik, thai bands og meget andet hver eneste aften i byen. Der er også mange restauranter som har levende musik, og mange orkestre “flytter rundt” mellem de forskellige steder. Der er et kæmpe udbud, og det kan jo godt give en vis form for konkurrence. Nu er billedet øverst af det første band, som alle er expats, men alle andre bands var thai.

Det gælder om at holde sammen

Her i Hua Hin – og i Thailand generelt faktisk – holder folk i musikmiljøet sammen. De besøger hinanden, er venner på kryds og tværs, og de spiller ovenikøbet sammen på tværs af bands, når lejligheden byder sig.

Der er ingen tvivl om, at det Covid-19 møg har været meget hårdt for specielt folk i turist- og underholdningsindustrien. Vores ven, Tam, måtte lukke sin bar Rockzone allerede i marts sidste år. Han har nu rejst sig af asken, og har genåbnet Rockzone på en ny og bedre lokation.

I løbet af sidste år har vi prædiket for alle de musikere og barejere, vi kender, at de skulle holde sammen. Live musik er en god attraktion i forhold til en “almindelig” bar, og vi opfordrede dem alle til at samles og udnytte det, at der så også er variation i musikudbuddet på de enkelte steder ved at have forskellige orkestre. Flere steder gjorde præcist det, feks. den irske pub Father Ted’s, og de har faktisk klaret sig pænt.

Der er sågar en “musikforening” i byen, hvor de lokale musikere diskuterer muligheder og events.

Hua Hin Music Festival var et af tiltagene, og denne gang var Tam og Rockzone vært for arrangementet. Det er anden gang i år det arrangeres, og sidst var det på en af de andre rockbarer i nærheden, El Toro Loco. Der var rigtig god opbakning til arrangementet, og folk hyggede sig bare max. Der var både mad og drikke, og der var lejet et par parkeringsvagter ind til at tage sig af trafikken. Der blev danset, råbt og skreget, og det var altså bare en helt befrielse at glemme det sk…. Covid-19. Her er et par billeder derfra – vil du se flere, så klik ind på Rockzone hjemmesiden her. Der er også en video fra “afterparty” på Rockzone, hvor Tam spiller trommer i sit band Zuperjune. (Han sagde dagen efter, at han havde glemt sin krop – han troede han var 20 år igen og smed blusen!!).

 

De gode mennesker i Hua Hin

I forrige uge fik vi at vide, at en lokal kvindelig blues sanger, Mong, er meget syg. Det er jo en ven og kollega for alle, som kender hende, og hun kaldes her for “Lady Mong” og “Queen of Blues”. Hun er her i byen en meget kendt og respekteret kunstner. Jeg har før været inde på, at der ikke er meget socialt sikkerhedsnet her – og da slet ikke for musikere. Skal de på hospitalet eller have medicin, så skal de fleste betale selv. Når så hendes mand og musikkollega Rong er nødt til at passe hende døgnet rundt, så er det ikke nemt at få det hele til at hænge sammen. Hun mangler medicin og helt basale fornødenheder. Så gik de gode musikerkollegaer her i byen sammen for at diskutere, hvordan de kunne hjælpe hende. Mange af dem er faktisk selv i økonomiske vanskeligheder, men de ville alligevel gerne hjælpe en ven i nød.

Rong og Mong spiller blues
Mong er nu meget syg og kan ingenting selv

Indsamling og fundraising til Mong.

Tam var meget bekymret og helt fast på, at han simpelthen måtte skaffe nogle penge til sine venner. Rong og Mong har tidligere spillet på Rockzone på den gamle lokation, hvor vi også har mødt dem til mandagsblues.

Aftalen blev, at alle bands som spillede på Rockzone i sidste uge, gav pengene i deres “tipbox” til formålet. Til Hua Hin Music Festival gik tipboxen også til Mong, og der blev bortauktioneret Rockzone T-shirts, som folk købte til overpris for at støtte parret.

Også en af de lokale expats og musiker, Ben Benders, gik ind i sagen og har været i gang med crowd funding til at hjælpe Rong og Mong, som også er hans gode venner. Han har “stemt dørklokker” på Messenger og har kontaktet fans og venner fra alverdens lande.

Mr. Ben Benders

Projektet er ikke slut endnu, for der bliver samlet ind til et arrangement i morgen aften, og i begyndelsen af april er der et Rotary arrangement i byen, hvor der rejses penge til de to. Men allerede nu ved vi, at Rockzone kunne bidrage med 17.000 baht, og Ben Benders’ crowdfunding ender sandsynligvis over de 100.000 baht.

Er det ikke fantastisk? Sikke et sammenhold og sikken hjertevarme fra musikere og musikfans fra alle verdenshjørner. Jeg får faktisk en klump i halsen bare ved at sidde og skrive det her. Jeg er så stolt og glad over at kende sådan nogle mennesker! I love people who love music! And I love Hua Hin!

Efterskrift om den gode karma

Som de fleste nok ved, så er de fleste thaier buddhister. En af de rigtig gode ting ved den religion er, at man tror på “karma”. Karma betyder handling, men der kommer ikke en gud og straffer en for dårlig karma. Så hvis man gør dårlige ting mod andre, så afføder det en ny hændelse, som også er dårlig – det kan være mod andre eller en selv. Hvis man til gengæld gør gode ting mod andre, tænker positivt, er ærlig – ja vel egentlig bare det, som vi alle burde praktisere – så kommer der også gode hændelser tilbage.

Selvom jeg ikke er buddhist, så tror jeg på det samme. Musikerne her i byen må få rigtig meget god karma tilbage!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.