Hua Hin er kedelig!

I morges har jeg læst det igen på Facebook…. Hua Hin er kedelig!

Jeg har set mange udtrykke, at Hua Hin er kedelig og kun for halvskaldede pensionister. Det lyder som om, at Hua Hin er en halvsøvnig by, hvor alle går i seng med hønsene, og hvor der ikke foregår en pind, men det synes jeg altså er temmelig uretfærdigt!

Hua Hin bliver ofte sammenlignet med Pattaya og Phuket, og når jeg læser at Hua Hin er kedelig, så må jeg jo formode, at det har noget at gøre med nattelivet, eller hvad? Jeg kan simpelthen ikke se, hvad det er Patong Beach eller Pattaya har at byde på, som vi ikke også har her. Det kan da godt være, at mange lokale barer lukker omkring midnat, fordi det nu engang er reglen, men hvis man er bare en lille smule opsøgende, så er der også her i Hua Hin en del steder, hvor man kan tilbringe natten og huje rundt, til det næsten bliver lyst. Der er flere steder – nogle temmelig store – fordelt rundt i byen. Problemet for en udlænding er nok, at ALT her foregår på Facebook, og man skal ofte også kunne læse thai eller bruge Google Translate. Og så skal man selvfølgelig lige indstille sig på, at der bliver spillet thai musik og ikke vestlig “unga-unga musik”. Men thaier der går i byen er totalt festlige, og det kan være en virkelig sjov oplevelse at være på et thai spillested. Der spises, snakkes, skråles, danses og hygges. Et par eksempler på steder med thai mad, thai musik og thaier der hygger sig er:

 • Baan Samoriang  – ligger tæt på Soi 94. God mad og live musik
 • Wink Club – ligger lidt uden for byen – har aldrig været der. De tidligere ejere fik fængselsstraf i 2020 for at arrangere en koncert og sprede Covid
 • Pimniyom – ligger på Canal Road. De trækker mange store thai musiknavne, og har rigtig hyggelige omgivelser
 • SamSam Bar + flere andre barer i samme område i centrum af Hua Hin kører løs til klokken skrot
 • Thongsuk Cafe – spise- og drikkested lidt uden for byen – er også åben til sent.

Udover de her steder (hvor jeg lige måtte have hjælp fra en ven, som er kendt i “branchen”), så er der jo også andre steder at spise og drikke om aftenen:

 • Baan Khun Por – Fars Hus på dansk – åbent hver aften. Kæmpe Foodcourt med masser af madboder, live musik og i weekenden fest i gaden (bogstavelig talt)
 • Cicada Market – Tamarind Market – Cicada Market er et weekend marked med masser af forskellige boder med ting og sager, og Tamarind Market er et madmarked lige ved siden af. Ligger lige syd for Hua Hin i Khao Takiab.
 • Natmarkedet – er stadig lidt en skygge af sig selv efter Corona, men hop i en taxi og prøv det. Det er stadig ret charmerende med gode fiskerestauranter og nogle barer undervejs igennem boderne
 • Father Ted’s er lidt af en institution. Her er live musik hver aften og altid god mad, kanon stemning og superdejligt personale. Stedet ligger i centrum

Ja, så kan jeg også nævne, at der nok i det sidste år er poppet flere end 100 nye barer op omkring Soi 94! Herunder også vores favoritbar “Rockzone”. Da han åbnede sin bar i december 2020, var han ret alene lige på den lille vej. Nu er der masser af små barer, og lige ved siden af er der et gigantisk sted under opførelse. Det bliver til endnu et thai sted med mad og musik og plads til flere hundrede mennesker.

Jeg kan simpelthen ikke forstå, at Hua Hin skulle være kedelig!

Tager vi turistattraktionerne omkring Hua Hin, så er der jo alle de sædvanlige mere eller mindre spændende templer. Men der er da også en dejlig strand (måske ikke lige den bedste i Thailand, men den er der da) med flere slags vandsport. Der er utallige golfbaner – nok det sted på kloden med flest golfbaner inden for et lille område. Man er indenfor køreafstand af at se vilde elefanter, en trecking tur til et underjordisk tempel, en vingård, smukke bjerge, vandfald, foodtours hvor man kan opleve madkulturen og og og… Hvad er der nu kedeligt ved det?

Det hele handler nok også lidt om research! Hvis man bare tager afsted, så har man jo ikke noget begreb om, hvad man står i, når man kommer frem. Lad mig forklare…. Vi skal snart på en tur til Surin, hvor vi skal fejre en vens 70 års fødselsdag. Når vi nu alligevel skal afsted, så kan vi jo lige så godt se, hvad vi kan få ud af turen og lægge et par ekstra overnatninger ind. Vi kører aldrig “ud i det blå” mere efter en tur i Sedona, Arizona, hvor vi endte med at spise toastbrød og skinke ud af pakkerne efter at have ledt efter et hotel en hel aften! For mig er det også en spændende del af rejsen at forberede mig. Jeg kan godt lide at prøve at tilrettelægge turen, så vi får mest muligt ud af vores tid. Det betyder ikke nødvendigvis at se 1000 ting men mere at få lavet en grov slagplan, så de væsentlige ting som overnatning er på plads. Lokation, lokation, lokation, som man siger. Det går vi rigtig meget op i. Skal vi bare sove, kan det jo være lige meget, men vil vi gerne ud og spise eller se noget, så betyder det altså en del.

Jeg kan så sige, at turen til Surin ikke byder på de kæmpestore oplevelser. Vi er ikke til at se templer – been there, done that. Hvis ikke der ligefrem foregår noget i templet, så er de altså ret ens de fleste af dem. Jeg googlede lidt på de byer, vi skulle igennem på rejsen. Når et shoppingcenter er nummer 1 som attraktion i den ene by og et thai boxing center nummer to i en anden, så siger det altså lidt om, hvad nogle områder i Thailand har at byde på. Jeg må indrømme, at jeg havde det lidt svært med at finde steder at se andet end landskaber (og som da også er fint nok). Når folk siger til mig, at man skal tage ud på landet og nyde det “rigtige” Thailand, så går JEG i “kedelig – mode”. Jeg ville ALDRIG tage på bondegårdsferie i Danmark f.eks. Jeg boede på landet i hele min barndom og ungdom og svor, da jeg rejste derfra, at det skulle jeg ALDRIG igen! Der er nogle områder i Thailand med masser af interessante steder at se og masser af liv, men der er ved grød også masser af områder med bøfler og rismarker.

Så kalder man Hua Hin for en kedelig pensionistby??

Ja! Jeg indrømmer, at man ser mange gråhårede faranger i Hua Hin! Jeg er selv en af dem, selvom jeg ikke er gråhåret mer (de grå hår forsvandt mirakuløst, da vi flyttede herud og kom ikke igen). Ja, jeg er da ikke helt ny mere, og min bedre halvdel er da slet ikke. Men at kalde os kedelige er nok ret misforstået. Man kan ikke dømme folk på deres hudfarve. Og altså heller ikke på hårfarven – eller mangel på hår i det hele tager!

Man skal nemlig bare vide, hvor man skal gå hen for at have det sjovt. Nu er “sjovt” jo en subjektiv vurdering, og nogle mennesker skal have “sjovt” serveret på et sølvfad. Hvis ikke kulisserne er sat op, så det hele kører på skinner, så er det pr. definition kedeligt. Min tidligere chef, som var skotte, havde et motto. “If you fail to prepare – you prepare to fail”. Altså, hvis du ikke forbereder dig, forbereder du din fiasko. Og han har helt ret – i alle facetter af livet. For mig gælder det også det at rejse på ferie.

Derfor har ingen af de steder, vi har rejst til, været kedelige. Vi har nemlig sørget for, at vi ikke kom kedelige steder. Men vi har været steder, som på overfladen lød kedelige, men som var fantastiske, når man dykkede lidt ned i dem. Os, der bor her i Hua Hin og har venner og bekendte, ved jo godt, at man bare lige skal køre ud på den og den restaurant, hvor der er live musik af lokale hyggefætre. Eller hvor der er et sjovt marked langt udenfor byen. Eller hvor der ligger en cowboy tema restaurant med fuld knald på – langt ude på bøhlandet.

Hua Hin er en perle! Hua Hin er ikke kedelig. Og så skal man huske, at det ikke er uden grund, at der ligger hele to kongepaladser i byen. Mens Phuket og Pattaya sejler rundt i vand lige nu, så er der behageligt og dejligt i Hua Hin (men lige nu lidt koldt….). Og så kan du jo med en positiv indstilling være med til at gøre Hua Hin til et endnu mindre kedeligt sted!

Live musik på stranden i Kao Tao. Lokal og hyggelig Full Moon Festival

 

11 thoughts on “Hua Hin er kedelig!

 1. Helt enig! Vi har været flere steder i Thailand, men Hua Hin er vores favorit, og vi har boet i centrum, nord, syd og vest for byen. Der er mange fede steder. Tak for link 🙂 dem vil vi benytte i starten af december.

  1. Hej Mette,
   tak for din kommentar. Hua Hin ændrer sig meget for tiden, så når I kommer i december vil meget se helt anderledes ud.
   Venlig hilsen
   Janne

 2. Hvis man tager party hatten af og ikke forventer Walking Street og Bangla Rd rundt om hvert et hjørne, så er Hua Hin bestemt IKKE kedelig.
  Omvendt – HVIS man vil ha’ Walking Street og Bangla Rd. om hvert et gadehjørne og ikke ønsker at tage party hatten af, og drikke sig fra sans og samling med en lille sød thai pige på skødet, ja så, kan jeg godt forstå, at Hua HIn synes kedelig ! Aber Aber, hvilken by i hele verden synes ikke kedelig uden et “rødt distrikt” ?
  Hvorfor sætte sig i et fly for at flyve i 10+ timer, for at feste nat og dag ? Fatter hat og briller.
  På med JA hatten og udforsk, udforsk & udforsk og nyd varmen, solen, søde og rare thailændere, mad og naturligvis drikke….

  1. Hej Bent,
   tak for din kommentar. Der sker så meget i Hua Hin lige nu, at vi efterhånden kan frygte, at Soi 94 bliver til Hua Hins Bangla Road. Det kræver dog, at der kommer nogle flere turister hertil, og det er stadig noget sløjt.
   Venlig hilsen
   Janne

 3. Hua Hin er vores favorit og vi er kommet der siden 2000. Glæder os til at gense byen i januar efter 2 år med Corona stop. Især vores lille hotel Smile på Soi 94. Moon Smile og Anoma restaurant. Bier garden og alle de andre skønne steder. Bare det at blive genkendt af rigtig mange når man kommer til byen

  1. Hej Preben,
   tak for din kommentar. Jeg tænker, I får jer noget af en overraskelse, når I kommer til Hua Hin i januar. Her sker ufatteligt meget, og Soi 94 ændrer sig fra dag til dag. Når vi kører eller går ud, så er der altid noget, der enten er poppet op eller lukket ned siden sidst. Her bliver aldrig kedeligt. Også jernbanebyggeriet går stærkt nu, og de regner med at indvi dual track næste år allerede!

   Men glæd jer – her er stadig dejligt!
   Venlig hilsen
   Janne

  2. Moon Smile er desværre lukket nu. Tror Corona tog livet endeligt af den, men det begyndte allerede at gå ned af bakke for den, da de flyttede. Der mistede restauranten sin charme samtidig med at deres vigtigste medarbejder, som jeg ikke kender navnet på, stoppede og flyttede til Cicada Market. For at få det til at løbe rundt på den nye lokation begyndte de så at gå på kompromis med madkvaliteten, så det blev aldrig det samme, og nu er den altså helt væk.

 4. På trods af overskriften, fornemmer jeg du ser meget lysere på tilværelsen i Hua Hin. Det skal nok blive godt, alle de nye barer og det kæmpe musik og mad kompleks i jeres del af byen vil uden tvivl tiltrække fest glade folk.

  Yngre rejsende tager til øerne på den Thailandske østkyst og til Chiang Mai, der er en bedre vibe. De gider ikke de klassiske turist destinationer. I min lille by Nong Khai, som uden sammenligning er thailands kedeligste by, ser vi meget meget få turister og få backpackere, de er typisk på vej til Laos, hvor der er mere gang i den. Nong Khai er for gamle mennesker på en lille pension og med en lille thailandsk familie. Det er et sted man tuller rundt og hygger sig.

  Jeg har læst mig til at det er tid at så tomatplanter. Jeg fik lige lyst til Caprese salat og tænkte, men altså hvoor finder man en smagfuld tomat. Så måske nogle kan hjælpe med nogle gode frø i jeres kvarter. Og hjemmelavet frisk Mozzarella, det er en af de nemmeste oste at lave, det tager nogle få timer, og der er go’ økonomi i at lave den selv. Det er en wow faktor ret og den sænker blodtrykket, hoho..

  JA – vi har stor krise i Danmark, men den ældre befolkning sidder med en enorm friværdi. En simpel lejlighed i København har givet et skattefrit afkast på mere end 200.000 kr om året de sidste 10 år. Der masser af penge til Thailand ferien, de skal nok komme..

  1. Hej Max,
   mange tak for din kommentar. Vi krydser også fingre for, at den kommende højsæson giver masser af “kunder i butikken”.
   Min veninde dyrker tomater, og hun er ved at drukne i succes bare i nogle små kummer i baghaven. det BUGNER med tomater.

   Hun dyrker cherry tomater “sweet girl”, og så de der lidt lange tomater. Altsammen fra frø, som hun køber i Makro i sådan en blank foliepose. Frøene kan også fås i Thai butikker som feks. Golden Place (ved ikke om I har de butikker oppe hos jer).

   Tak for input om Mozarella. Det skal jeg lige studere lidt nærmere. Kommer dog til at spise det alene, for min husbond kan ikke lide det! Ha ha.

   Venlig hilsen
   Janne

   1. Det er dejligt at høre at det bugner hos din veninde og at hun svømmer i succes. Tak for tip omkring frø. Jeg vil nu gerne eksperimentere med lidt mere eksotiske sorter, ferier i Italien, min søster kaldte dem abe tomater, det var alt hun spiste, hun gik vidst efter et Twiggy look.

    Det er kun to tre ingredienser der skal til at lave ostemasse, hjemmeriet.dk sælger dem og der er gratis opskrifter på alle mulige slags oste. I Thailand køber jeg altid Meiji i 5 liter dunke, men hvis du kan skaffe råmælk, så er det sefølig bedre. Og med dit sous vide udstyr er det simpelt at pasteurisere og ramme de rigtige temperaturer. Ostemassen er sådan set det vi kalder hytteost, men når den blir opvarmet blir den til Mozzarella.

    1. Hej Max,
     tak for input. Jeg må kigge lidt nærmere på det med at lave ost. Har prøvet det hos en veninde, og det var rigtig godt!
     Venlig hilsen
     Janne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.