Hua Hin – den nye “Wellness Sandbox” destination

Altså ikke ret meget overgår de thailandske turistmyndigheders fantasi…. Nu skal Cha-Am og Hua Hin til at være wellness sandbox!! Det har regeringen besluttet i den forgangne uge, og du kan læse mere om det her.

Udover dette slogan, skal vi også promovere, at området her er Thailands “Riviera”.

Man ved faktisk ikke, om man skal grine eller græde. Altså for det første, så forbinder de fleste vel den Franske Riviera med smukke kyststrækninger, store dyre huse, lækre restauranter og dyre lystbåde. Det er der så ikke ret meget af lige her, hvor vi bor ihvertfald. Strandene er mange steder meget smukke, men der hvor der er strandgæster, er der nogle meget usmukke skure med presseninger og bliktag, der sælger solstole og kolde øl, og man kan købe grillede majs fra en strandsælger til 50 baht. Går man bare ganske få meter ind i landet, er her fyldt med skrald, forladte bygninger, halvfærdige byggeprojekter og store hoteller der spærrer for adgangen fra landsiden. Det halve af Hua Hin ligner en byggeplads på grund af jernbanebyggeriet (se billedet øverst). Store dele af det gamle centrum er smadret og skoddet til på grund af Covid, og i weekenderne er trafikken helt hysterisk pga. weekendgæster fra Bangkok.

Thailands “Riviera” – ja det kan da godt være, men man er nok lige nødt til at revidere sin opfattelse af det begreb.

Så kommer hele wellness delen. Der er da masser af wellness at få her i Hua Hin. 250 baht for en times massage henne i Soi 94. Måske har de ikke lige vasket håndklæderne den sidste uge, men til gengæld har massagepigerne meget lange negle. Man kan også gå ned på et af de store hoteller og få massage – der koster det nok nærmere 2000 baht, men så er håndklæderne garanteret også rene. Er det wellness? Jeg tror desværre, at turistmyndighederne her i Thailand ikke helt er med på, hvad der driver folk til at komme til Thailand i hobetal. Det er ikke alle de store dyre hoteller, fancy indkøbscentre eller golf til overpris. Langt de fleste turister kommer hertil for at nyde klimaet, strandende og den dejlige befolkning (hvis der da stadig er noget tilbage af den venlige og imødekommende kultur). Når så myndighederne så på 10. måned holder barerne lukket og begrænser alkoholsalg til kl. 21, så forstår de ikke, hvad det betyder for en dansk turist eller en anden nordbo at kunne sidde ude i shorts og drikke kolde øl kl. 22 om aftenen. Det kan altså noget! Og som turist gider man da ikke være underlagt alle mulige skøre regler, selvom de fleste her overholder reglerne om masker osv.

Det lykkes også den officielle person, som udtaler sig i artiklen i Bangkok Post, at give udtryk for, at Hua Hin er for ældre mennesker, fordi her bor mange udenlandske pensionister.

Nu er det jo ikke alle 50+ eller 60+, der er gået i frø og kun kan finde ud af at få massage. Vi er faktisk mange, som glemmer vores krop og tåger rundt og opfører os som 20-årige. Jeg gider ihvertfald ikke tænke på, at denne her by skal blive til dyre massageklinikker og botoxbutikker. Jeg vil have rockmusik, gadekøkkener, gåture kl. 7 om morgenen, glo på trafik på en bar i et vejkryds i myldretiden. Der skal være gamle damer, der smiler, når man går forbi, der skal være høj musik og haner der galer kl. 7 om morgenen. Der skal være alt det rod, som jeg og så mange andre elsker ved Thailand.

Wellness er vel i virkeligheden, når man slapper af og nyder livet. Når man ser en rigtig flot solnedgang ved en eksotisk strand. Når man drikker en kold paraply-drink, eller når man oplever helt nye ting. Sådan skal Thailand være, for at være wellness. Man skal slippe stress og jag og nyde det. Mens jeg arbejdede i Danmark, kunne jeg på en ferie til Thailand sidde og tude de første 3-4 morgener over det smukke syn over havet og over ikke at skulle pakkes ind i tøj. De sidste 3-4 dage af ferien tudede jeg, fordi vi snart skulle hjem. Det lyder jo rigtig sørgeligt, men det er jo bare tegn på, at jeg har en god ferie (det forsøgte jeg også at forklare min bedre halvdel, som syntes jeg var fjollet).

Thailand overkomplicerer det hele, så de kommer til at spænde ben for sig selv. De søsætter det ene fintlydende turistprojekt efter det andet. De kan ikke lide alle de rådne æbler i kurven. Ja, her er sexturisme (selvom det er forbudt og officielt ikke eksisterer), her kommer nogle skiderikker fra alle egne af verden, som laver ulovligheder og ødelægger det for andre, og ja, der kom sågar “begpackers” i 2018-2019 – faranger som sad og tiggede på gaden. Selvfølgelig ønsker Thailand ikke de typer af mennesker, men det behøver jo ikke gå ud over alle os almindelige mennesker, som bare elsker det her land på godt og ondt. Vi behøver ikke wellness programmer, programmer for de rige og andre mærkelige tiltag. Vi vil bare gerne smide vores surt sammensparede penge på at hygge os og nyde landets naturlige ressourcer af sol, varme og dejlige mennesker.

I denne uge har CCSA (som den danske epedemikommision) vedtaget, at man genstarter Test and Go programmet fra 1. februar. Dvs. at man kan komme ind i Thailand som vaccineret og nøjes med 1 nats karantæne på et godkendt hotel, indtil man modtager negativ PCR test. Ordningen blev stoppet før jul, men genindføres altså nu. Desværre var der nogle spader som stak af fra hotellet før deres testresultat var kommet. Det gør så nu, at man sandsynligvis SKAL booke et godkendt hotel igen til PCR test nr. 2 på 5.-6. dagen. Det bliver helt sikkert noget rod. Men lad os se. Det er ikke gået igennem Royal Gazette (Statstidene på dansk) endnu, og der er før sket ændringer i den proces.

Fra i morgen bør (jeg skriver bør, for man ved aldrig) restauranterne kunne sælge alkohol frem til kl. 23.00. Indtil nu er det kun til kl. 21.00, og man føler sig som en syvårig, der bliver sendt i seng, når det hele lige er rigtig sjovt! Alle barer her i Hua Hin er nu restauranter, for barerne er stadig officielt lukket – og det er helt fra 9. april 2021. Selv vores nye “boom boom” område her i 94 med runde barer med bast tag og masser af piger er oppe og køre for fuld knald – de sælger pomfritter og toast og er da helt klart “restauranter”. Her er flere turister, end der har været i lang tid, og det er bare så dejligt! MEN – for at have lov at sælge alkohol i det hele taget som restaurant skal man være beliggende inden for bygrænsen. Vi kørte ud på landet forleden med nogle venner og ville have en øl på byens mest mondæne golfklub. Ja, de må så ikke sælge alkohol pga. beliggenheden, selvom restauranten er open air med masser af plads mellem bordene.

Sagde jeg noget om at overkomplicere tingene??

God søndag!

 

 

 

4 thoughts on “Hua Hin – den nye “Wellness Sandbox” destination

 1. Tak for en reportage med glimt i øjet, det syntes jeg vi mangler mere af, for at vi kan få et indtryk af hvordan tingene står til der over, jeg er håndværker der hver år spare sammen til 3 uger i det dejlige thailandske klima sammen med min kone ,har ikke været afsted et par år nu, og jeg savner det helt vildt, vi har 14 dags ferie her sidst i april, håber på at vi kan komme til hus hin igen , det er savnet.
  Nå, igen en tak for god læsning og et ønske om at du må ha en god dag.

  1. Hej Morten,
   mange tak for din kommentar. Hvis alt går vel, så bliver det nogenlunde nemt at komme hertil igen fra 1. februar. Det håber alle på, for thaierne har godt nok brug for nogle besøgende til at spæde til den skrantende økonomi!
   Håber for jer, at I kan komme her i april.
   Venlig hilsen
   Janne

 2. Tak for nogle velskrevne, informative artikler som jeg har nydt at læse 🙂 Vi rejser til Hua Hin i dag, og jeg glæder mig… men er også spændt på, hvilken slags by vi kommer tilbage til. Måske vi ses derude.

  1. Hej Anja,
   mange tak for din kommentar. Her i Hua Hin er der faktisk pænt gang i den, men Covid-19 har helt sikkert sat sine spor.

   Jeg håber, I får en rigtig dejlig ferie! Vejret kan I ihvertfald ikke klage over.

   Venlig hilsen
   Janne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *