Forbudt i Thailand

Igennem de seneste år er der dukket mange nye love op, som gør forskellige ting forbudt i Thailand. Nogle af dem er sådan set fine nok forbud, men de kommer nok lidt bag på en helt almindelig turist.

Om lidt vil jeg fortælle om bare nogle af forbuddene – og til sidst også lidt om det seneste tiltag inden for medicin. Først skal jeg lige nævne, at her i Thailand er lovene ofte meget lidt specifikke og temmelig fluffy. Den slags har vi også i Danmark, men i Danmark er det op til domstolene at fortolke lovene fra folketinget, hvis de ikke er specifikke nok. Sådan noget kan også ende ved domstolene i Thailand, men ofte er det op til feks. politiet eller immigrations ikke bare at håndhæve lovene men også fortolke dem. Det kalder vi her: “Up to the officer’s discretion”. Så den ene betjent ser igennem fingrene med at folk kører uden styrthjelm i Hua Hin – på det næste gadehjørne deler de bøder ud. Den ene fyr på immigrations her i Hua Hin er bare altid sød og venlig, mens der er en dame, som simpelthen gør alt hvad hun kan for at finde et eller andet, så hun kan afvise folk. Sådan er det bare her i Thailand. De er også derfor, at folk ofte forsøger at slippe igennem ved at lægge en brun kuvert med penge i – det er jo den enkelte person man “forhandler” med.

Her kommer nogle af forbuddene, som er sådan af nyere dato – altså mens vi har haft militærjunta styre og den seneste regering, som sådan set er de samme folk – nu bare i parlamentet i stedet.

Stranden er “lukket” om onsdagen og rygning er forbudt

Denne lov blev indført efter at man ryddede mange af strandene for alle de små hyggelige og interimistiske restauranter og massagesteder. De var der jo sådan set ikke lovligt, men da de var væk og liggestolene stod i indrammede firkanter uden nogle faciliteter til, blev de godt nok lidt kedeligt. Nå, men så fandt de på, at de der udlejere af strandstole og parasoller skulle lukke om onsdagen – officielt fordi de skulle ordne stranden på denne dag. Jeg skriver “lukket” i gåseøjne, for man kan jo fint gå derned med sit håndklæde og være der. Der er som regel ikke et øje på de strande uden solstole om onsdagen, for det gider folk da ikke. Så der ødelagde de lige en dags omsætning for de folk.

Rygning blev forbudt på mange strande for nogle år siden. Dog har de fleste strande et rygerområde, så man ikke går helt kold. På en eller anden strand talte de alle cigaretskodderne i sandet, og der var gud ved hvor mange skodder i det sand. Mange, mange tusinde. Spekulerede på, hvem der talte dem op….

Man skal også lige være opmærksom på, at en del strande ligger i nationalparker her i landet, og der er alkohol også forbudt. Vi har en fin strand syd for Hua Hin ved Khao Kalok. Den er mest brugt af thaierne, så de drikker alle sammen cola og soda (dansk vand) – dog er det der dansk vand lidt misfarvet…..

E-cigaretter og vandpiber

E-cigaretter er dybt forbudt her i landet siden 2014, selvom rigtig mange faranger bruger dem alligevel. Vi har en ven – han har fundet en e-cigaret, der ligner en rigtig cigaret med filter. Det er da smart! For et par år siden nappede de en fransk dame i lufthavnen i Bangkok med sådan et apparat. Hun fik en bøde på 100.000 baht og blev sendt hjem!! De snakker tit om emnet i parlamentet, men da al cigarethandel her i landet er statsejet (TTM), og tobakssalget giver en pæn stor indtægt for statskassen, er man selvfølgelig ikke interesseret i at få konkurrence. De siger godt nok, at det er fordi det er dårligt for helbredet, og det vil blive en ekstra byrde på sundhedsvæsnet. Men så skulle de måske se på cigaretpriserne (kun thai mærkerne), som jo er så lave, at selv en bygningsarbejder på mindsteløn har råd til at ryge. Moral er godt…….

Vandpiber er også helt forbudt, og de der rygecafeer blev ryddet allesammen i 2014.

Kongehuset og kritik af regeringen

Dette er en af de mest alvorlige ting, som man absolut skal afholde sig fra. Det er forbudt at diskutere kongehuset. “Section 112” er en lov, hvor man kan blive anklaget for Lese Majeste – altså majestætsfornærmelse med enormt hårde straffe. Ulf Pilgård ville sidde i fængslet på livstid, hvis han boede i Thailand! Desværre, så er loven ikke entydig, og myndighederne bruger den til at slå ned på alle, som kritiserer tingenes tilstand. For et par år siden bad Kongen af Thailand myndighederne om ikke at bruge Lese Majeste loven politisk, men det havde ingen effekt. På nuværende tidspunkt sidder over 100 helt unge mennesker i fængsel, fordi de har demonstreret mod regeringen, og fordi de ønsker reform af kongehuset. Så man kritiserer hverken regering eller kongehus!

For almindelige mennesker findes der også en kras lov for bagvaskelse, og den skal man dælme også tage alvorligt. Man skal IKKE komme med kritik eller beskyldninger om andre mennesker eller firmaer. Derfor er der heller ikke nogen anmeldelser af noget her i Thailand. Et grelt eksempel var et turisthotel, som fik en dårlig anmeldelse fra en amerikansk mand. Hotellet sagsøgte ham for 3 millioner baht, og han risikerede fængsel. De droppede dog sagen, efter turisten undskyldte og tilstod at noget af det var løgn. Så vent med at skrive på Tripadvisor til du kommer hjem – og brug ikke dit eget navn, hvis du gerne vil tilbage hertil!

Computer Crime Act og Media Ethics Law

Der findes en “Computer Crime Act” her i Thailand, og den var jo tænkt til at beskytte folk på nettet mod Cybercrime. Den bruges desværre også flittigt til at få lukket hjemmesider, der ikke lige har de rigtige meninger og holdninger og straffe bagmændene. Man har på kommunikationspoliti og censurgrupper til at sidde og søge nettet og sociale medier igennem. Så også der skal man passe meget på.

Så kom der også lige et nyt lovforslag i foråret til en Media Ethics Law. Den garanterer pressefrihed, MEN….   “the exercise must not go against the duties of Thai people or good morals of the people. (Khaosod English artikel her.

Det lægger jo også op til en del fortolkning…. Thai befolkningens pligter og gode moral.

Data Protection Act

Denne lov trådte i kraft forleden, og den er også ret giftig. Den skal selvfølgelig beskytte vores personlige data, men den indeholder også et andet element. Det er nu forbudt at offentliggøre billeder af andre mennesker uden deres samtykke. Hvis man fotograferer gamle tante Olga, og der kommer en forbipasserende gadesælger med på billedet, skal man lige overveje, før man poster det på nettet. Hvis gadesælgeren på nogen måde kan anskueliggøre, at det har skadet ham eller hans forretning, er man på den.

Det gav et ramaskrig i medierne, for her er det helt almindeligt at vise et nærbillede eller video af et halvsmadret trafikoffer i medierne. Igen var loven ikke helt bagt færdig, så myndighederne skyndte sig ud og forkyndte, at det ikke gjaldt medierne. Desværre står det jo ikke i loven, så de skal nok tænke sig om! Jeg tænker, at i fremtiden er de fleste billeder på medierne blurred, så ingen får ørerne i maskinen.

For mit vedkommende betyder det, at de billeder jeg poster her på bloggen skal være rimelig clean for mennesker, medmindre jeg har deres tilladelse, og det er jo ikke så nemt, hvis man lige tager et billede på det lokale marked. Jeg er ikke specielt paranoia, men jeg er godt klar over, at jeg bor i Thailand og skal overholde Thailands love. Og som udlænding skal man overholde dem dobbelt så meget!

De lidt mere underholdende forbud

Der findes så også nogle lidt mere (eller mindre) underholdene forbud her i Thailand, som man godt kan trække lidt på smilebåndet ad!

 • Man må ikke forlade sit hjem uden undertøj
 • Man må ikke køre bil uden bluse på (men det er ok på motorcykel)
 • Man må ikke sidde bag på ladet af en pick-up truck. (Meget presset af befolkningen måtte regeringen sige: Okay så ikke mere end 8, men det er stadig forbudt ifølge loven)
 • Sexlegetøj er forbudt. Det betyder ikke, at man ikke kan købe det, og der er angiveligt et meget lukrativt sort marked.
 • Det er forbudt at tale andet end thai i en mikrofon medmindre det er en religiøs ceremoni eller en koncert
 • Det er forbudt at sælge alkohol mellem 14 og 17 og 00.00 til 11.00. Det er vores lokale ølmand da heldigvis trekvart ligeglad med
 • Det er forbudt at sælge alkohol i en radius af 300 meter fra en skole, så check din 7-11’s beliggenhed.
 • Det er forbudt at vise billeder af alkohol online – også på Facebook. Så ikke noget med at tage et billede af dine fødder og en Leo i strandkanten
 • Det er forbudt at sælge alkohol on-line (sådan kværker man heldigvis også de små forhandlere af specialvarer)

Covid 19 og forbud/restriktioner

Vi har jo ligesom resten af verden haft en million forskellige restriktioner, og nogle af dem er da heldigvis forsvundet, men indtil videre har vi stadig nogle stykker tilbage i Thailand.

 • Masker er stadig påbudt, når man forlader sit hjem og hvis man kører mere end 1 person i bil, skal man bære maske
 • For 14 dage siden blev “Soapy Massages” igen tilladt – men med maske. Du kan jo selv google det – det gjorde jeg i sidste uge, og var ved at flække af grin. Anede ikke det fandtes!
 • Barer og natklubber skal lukke kl. 24.00, men her i Hua Hin har alle åbent til kl. 1.00, for politiet er vist gået hjem kl. 24.

Nu skal det siges, at ikke alt, hvad de påbyder folk bliver overholdt. Jeg kan ikke se det der soapy massage med maske på. Og nogle steder, som feks. på Phuket går folk ikke med masker siges det.

Maskerne er på de fleste steder her i Hua Hin, men man kan godt mærke, at folk er røvtrætte (undskyld udtrykket) af de åndssvage masker! Andre steder har de for længst smidt dem. Premierministeren må også være træt af dem, for han optrådte forleden på TV uden maske men bag en plexiglas skærm. Det skulle da bare være en sølle turist i Hua Hin, der gjorde det – så fik vedkommende da en bøde.

Næste fredag er der møde i CCSA (epedemikomissionen i Thailand), og måske kommer vi af med lidt flere af alle de ligegyldige restriktioner. De siger jo, at de erklærer Covid-19 endemisk 1. juli, så de skal vel snart til og i gang. Meeeeen – så siger sundhedsministeren lige i næste åndedrag, at vi jo stadig skal være ansvarlige og vaske hænder, holde afstand og gå med masker! Så jeg har mistet håbet. Vi kommer aldrig af med de klude for ansigtet!

Cannabis i Thailand

Jeg lovede jo at komme med en nyhed fra den medicinske front, og den kommer her: Fra 9. juni er dyrkning og brug af Cannabis ikke længere forbudt i Thailand.

Eller sort of…..

Som med de fleste love her, så er de ikke sådan skåret ud i pap og defineret, så der er allerede total forvirring om, hvad man må og ikke må! Men sundhedsministeren har kørt det her som sin mærkesag de sidste par år, og han har presset hårdt for at få det her igennem. Altså jeg tænker, man må ikke ryge e-cigaretter eller vandpibe, men man må gerne ryge Cannabis??

Siden 2018 har man måttet bruge cannabisolie til medicinsk brug, hvis man havde en recept fra sin læge. Jeg kender flere, som bare forklarede lægen, at de havde ondt, og så fik de en recept.

Med den nye lov er det også tilladt at dyrke planten, hvis man har fået en tilladelse fra myndighederne. Indtil videre har 170.000 ansøgt om licens. Man må dyrke lige så mange planter man vil. Faktisk uddeler regeringen i løbet af de næste måneder 1 million planter til befolkningen. Den eneste regel der er, er hvor meget THC der er i slutproduktet (tetrahydrocannabinol – det er mængden afgør, om man bliver “skæv”). Max 0,2%.

Jeg kan lige se politiet køre ud til hr. og fru Ganja og checke, hvor meget THC der er i deres hjemmelavede Cannabis te eller de hjemmerullede cigaretter (det er tilladt at ryge det også). Selvfølgelig kun til mecinsk brug, for det er stadig forbudt at bruge Cannabis for at hygge sig.

Thailand ser helt klart det her som en mulighed for at dyrke cannabis og sælge produkter til hele verden til medicinsk brug, hvor det nu er tilladt. Mange med en masse jord, ser nok også en mulighed for personlig indtægt fra en anden afgrøde end de sædvanlige. Ovenikøbet kan fremtiden om nogle år byde på “Cannabis Sandboxes” (de elsker bare de sandkasser), hvor det er tilladt at ryge eller indtage rigtig Marijuana for fuld skrue. Så har turistministeriet mulighed for at lave endnu et nyt slogan (dem kommer de med ca. 5 af om måneden) – Thailand Cannabis Sandbox – Smooth as Silk.

Se det er jo fantastisk ikke! Hvis det så bare virker mod Omikron BA.5 og alle andre mutationer i fremtiden, så ville det jo være fantastisk. Tænk alle de booster shots vi kunne spare.

Fortsat god søndag

4 thoughts on “Forbudt i Thailand

 1. Dejligt at sidde og læse din meget informative artikel til morgenkaffen her i Danmark..Elsker at læse dine altid velskrevne historier og din gode humor. Jeg fløj hjem med det sidste Thai fly i marts 2020 og har ikke været i Hua Hin siden. Jeg savner meget at komme derud igen. Har været der i 20 år. Savner min “kone”, min motorcykel,hund,stranden og alt det andet.

  1. Hej,
   tak for din kommentar. Du må snart komme tilbage, når alle restriktionerne forhåbentlig snart forsvinder. Vi er så heldige at få en gæst fra Danmark i juli, og det glæder vi os rigtig meget til.
   Venlig hilsen
   Janne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *