Flybilletter og det med småt….

At købe flybilletter kan være lidt af en jungle, og man skal godt nok læse alt det med småt. Det gælder både for ændringer og gyldighed.

Og hvis man ikke køber direkte hos flyselskabet, skal man i særedeleshed se sig for, og det kan du læse mere om her.

Denne historie er nok ikke så aktuel for en helt almindelig turist – det er mere for dem, som bor her i Thailand og ikke rejser til Danmark så tit.

Og så kommer der en lille krølle på halen til sidst – hvad sker der, hvis man gerne vil have refunderet skatter og afgifter, og man har skiftet bank i mellemtiden….

Køb af flybillet

Siden vi købte vores hus i Hua Hin er vi primært rejst til Thailand i ferierne, så det er efterhånden blevet til rigtig mange ture.

Vi køber altid vores flybilletter direkte ved selskaberne – det er det mest trygge, hvis der sker ændringer, eller hvis en force majeure situation opstår. Vi har booket i hobevis af billetter hos alverdens forskellige flyselskaber gennem årene, og vi er efterhånden blevet rigtig gode til at se os for, når vi skal booke en billet. Det er jo ikke altid, at det kun skal være billigt, billigt, billigt – specielt ikke, hvis man på forhånd ved, at man nok skal ændre en billet.

Ændringer af flybillet

Vi var på besøg i Danmark i august sidste år. Vi fløj til Danmark på vores returbillet fra dengang vi flyttede til Thailand, så da vi skulle hjem til Thailand igen, købte vi en ny returbillet Danmark-Thailand hos Thai Airways. De har været vores foretrukne flyselskab i mange år, fordi de flyver på nogle perfekte tidspunkter fra København og Bangkok, og fordi vi til sidst havde et guldkort, som gav ekstra bagage og andre “goodies”.

Man kan kun booke sin returbillet til en dato inden for 12 måneder, så da vores billet blev booket i maj sidste år, købte vi en lidt dyrere billet for at kunne flytte med datoen – mod gebyr altså. Det er meget kompliceret at finde ud af hos Thai, hvornår man kan gøre hvad med en billet, men vi fik os stavet frem til en bestemt kode (som man kun kan se, når man booker billetten på deres hjemmeside). Det skulle så koste 750 kr. pr. person at ændre datoen. Fint nok.

For et par uger siden tog jeg kontakt til Thai Airways i København for at udskyde vores billet et år. Det viste sig ikke at være muligt. Man kan kun udskyde billetten et år efter udrejsedato! Den har jeg så ikke hørt før, men Thai Airways siger, at det er ifølge IATA reglerne. Så den billet er tabt!

Refusion af flybillet

Da vores billet ikke var en (meget dyrere) full flex, kan vi kun få skatter og afgifter tilbage. Det må vi så leve med. Thai kan refundere pengene til vores kreditkort, men da vi har skiftet bank i mellemtiden, har vi ikke mere det kreditkort.

Vi har bedt Thai om refundere pengene, men de kan kun sende beløbet tilbage til det oprindelige kreditkort. I en bank vi ikke har mere. Det skal nok blive sjovt!

Ja, problemer er jo til for at blive løst, og der er altid et problem eller to at kaste sig over, når man bor i Thailand…

Her til sidst svaret, som Thai Airways DK fik fra Thai Airways i Thailand3

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *