En ufrivillig tur til Bangkok

Vi fik pludselig en ufrivillig tur til Bangkok i søndags. Vi elsker Bangkok, men det er altså ikke så meget ved at være her, når det er for at komme halvvejs akut på sygehuset!

Søndag morgen bemærkede min bedre halvdel en mørk skygge i det nederste af sit synsfelt. Vi var faktisk ikke i tvivl om, at det var ret alvorligt, og efter en tur på Bangkok Hospital i Hua Hin, stod det klart, at vi skulle afsted til Bangkok med det samme.

Han havde nethindeløsning, og gør man ikke noget ved det med det samme, kan man blive blind på det øje af det. Vi ringede lidt rundt, for at se om han da ikke kunne få det lavet lokalt, men de sagde alle, at han skulle til Bangkok. Så i al hast fik vi pakket en kuffert og ringet efter en taxi. Han kunne jo ikke køre, og jeg skal dælme ikke køre ind midt i Bangkok.

Vi er jo midt i en større renovering af huset, så vi tog afsted fra noget, der lignede en slagmark. Jeg skulle jo bruge søndagen til at få ryddet op og gjort lidt “grov” rent. Men sådan skulle det ikke være. I stedet brugte vi 5 timer på at komme til Bangkok. Hua HIn er propfuld af turister fra Bangkok i weekenden, og de skulle altså allesammen hjem. Der er masser af vejarbejde, så meget af tiden var det “stop-and-go” trafik.

Vi tog til et hotel i nærheden af et meget stort hospital, som udelukkende laver øjne. Vi boede på Asoke Residence, hvor de havde 75% rabat på værelserne, så vi fik en suite for 1800 baht. Inklusiv en sød lille balkon, så vi kunne sidde udenfor. Priserne på hoteller her i Thailand er droppet til lavpunktet, og de kæmper simpelthen for at overleve. Så vi valgte at bo med stil denne gang.

2 værelses lejlighed med køkken, stue og balkon – 1800 baht pr. nat

Vi skulle mandag morgen til Rutnin Hospital, og vi havde en tid til operation klokken 9.00. Troede vi…. Før vi kom til at snakke med lægen, var vi igennem 7 stationer – så var der gået 3 timer – og 3 stationer mere derefter. Det hele tog 5 timer, og ingen operation. Vi ventede og ventede alle steder, og det med at vente er altså ikke lige min spidskompetence. Til gengæld er det et imponerende hospital med alt det nyeste grej til behandling af alverdens øjensygdomme. Der er  omkring 30 specialister, som har hver deres specialområde og en hel horde af sygeplejersker og andet personale.

I går aftes var vi ude at tage temperaturen lidt på byen. I Soi 11 er der en tysk restaurant, der hedder Old German Beer House. Der kan man blandt andet få gode pølser med kartoffelmos og kål (til mig) og rigtig god Thai mad (til gemalen). Vi har boet i Soi 11 mange gange, men det er nogle år siden, vi var der sidst. Dengang havde det charme, og man kunne få en billig øl hos Cheap Charlies, som var en meget speciel lille butik. Der var Suk 11 – en restaurant i et gammelt træhus og flere andre charmerende restauranter.  Det meste er væk, og det samme er charmen! Der var stort set ingen mennesker, men til gengæld patruljerede 3 politifolk frem og tilbage i gaden.

Covid 19 har godt nok ændret bybilledet i Bangkok. Bangkok – byen der aldrig sover. Det mylder af boder med mad og ting og sager er væk mange steder, og her går ALLE med masker. I Hua Hin er der blandt thaierne gået lidt slendrian i det, mens vi andre ikke tør andet end bruge maske, når vi er ude. TIl gengæld er trafikken stort set lige så slem, som den hele tiden har været.

Vi tog en Grab bil til Soi 11 fra Soi 21 – et par km. Det tog pænt lang tid på grund af trafikken, men det var billigt – 82 baht. I en af de lyserøde eller grøngule taxier havde vi nok fået lov at betale det 3-dobbelte, fordi de ikke vil slå taxameteret til. Vi bruger faktisk også Grab en del i Hua Hin. De er som regel totalt pålidelige, og så er det billigt.

Nå, men i dag skulle min bedre halvdel så opereres. Lægen er “Mr. Eyes” her i Thailand, mr. Rutnin himself. En utroligt behagelig mand, som taler perfekt engelsk, og så har han sågar været i Danmark 3 gange! Det er en meget stor og meget dyr operation, så vi håber på, at forsikringen vil dække det. Dem kunne vi ikke få fat på i går. Hvor længe vil man sidde i ventekø på telefonen, når man skal ringe til Skotland?? Cigna er ikke på listen her på hospitalet, så det var bare at betale ved kasse 1 i morges. Vi er utroligt glade for vores danske kreditkort lige nu, for vores thai bankkort er begrænset til 20000 baht – også ved køb.

Operationen er veloverstået, og det er godt nok en meget kompliceret operation, hvor de roder rundt inde i øjet. Puha – godt jeg kun skulle opereres for grå stær for nogle år siden. Det var rigeligt. Nu skal patienten så kigge nedad i 14 dage og sove på maven – det skal nok blive sjovt med et byggeprojekt og en ølmave!

Nu har vi et værelse på hospitalet. Det ligner et hotelværelse, og så koster det bare lige det 4-dobbelte i forhold til hotellet overfor. Der er 3 måltider inkluderet i prisen, og aftensmaden serveres kl. 16.30. Det bliver en lang aften….. Heldigvis er der room service menu også.

Et deluxe værelse på Rutnin – det koster så 6500 baht.

Vi satser på at komme hjem i morgen. Jeg GLÆDER mig, selvom huset jo er et kæmpe kaos.

Men det vigtigste er, at det er gået godt, og det skal det bare blive ved med. Man skal ikke sætte sit syn på spil!

4 thoughts on “En ufrivillig tur til Bangkok

 1. Hej Janne og mand,

  Godt at høre at alt tilsyneladende er godt igen.. det var da noget af en “øjenåbner”, og så på en søndag..
  underligt med forikringen da de ellers står under insurance list på deres side.. https://rutnin.com/en/services/insurance.php
  Det er da også vildt det sådan bare lige kommer.. men sådan er det jo, godt i tænkte “alvor”, ved sgu ik om jeg var kommet til den tanke som nummer 1, nok mere vi ser det an agtigt :-), så her er lidt at tænke over.

  Sjovt i nævner soi 11 og cheap charlie, german beer garden osv… det er midt gamle “hood” da jeg var stewart, vi startede med at bo på Ambassador hotel, s Landmark ved spoi 4 og slutteligt Rembrandt på soi 18.. så har dæleme været meget i det omåde.

  Sidste år var vi der 5 dage og besøge min datter, og der var der kommet et fedt sted imellem soi 10 og 8 (hvor Stable Lodge ligger), med masser af mad og live underholdning hver dag, men det er der jo nok ikke pt grundet Covid..

  Men elsker hele det område i denne ende af Sukhumvit.

  Jeg er ved at forfatte den mail jeg talte om tidligere, så inden længe er den i boksen 😉

  God Tirsdag aften

 2. Dejlig at læse – der er hverken mangel på overraskelser eller galgenhumor. Glæder mig til mere. VH John – River Kwai

  1. Tak for det John. Jeg havde engang en kollega, som sagde til mig: “I oplever altid så meget mærkeligt” (underforstået – du er fuld af løgn). Men vi behøver altså ikke at lyve for at kunne fortælle en skør historie fra det virkelige liv….

   Venlig hilsen
   Janne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *