Åbner Thailand for vaccinerede turister den 1. november – uden karantæne?

Ja, det ser faktisk ud til, at Thailand åbner for vaccinerede turister den 1. november. Og uden karantæne – sådan næsten…..

Nu må jeg hellere med det samme sige, at det her ikke har været publiceret i “Royal Gazette”, som er Thailands svar på Statstidene i Danmark. Men ifølge CCSA, som er den gruppe mennesker, der afgør tingene omkring Covid-19, så skal Thailand lukke op for vaccinerede turister fra 1. november. Det blev annonceret i ugen, der gik sammen med, at en del restriktioner bortfaldt, og vores provins skiftede farve til en med knap så mange restriktioner.

Men når man annoncer, at landet lukker op for turister, så går det, som det så gør her i landet. Det lukker det også op for posen med spørgsmål: Turister fra hvilke lande? Hvad er kriterierne? Hvor meget papirkram, skal der til? (og det kan blive til en del mere end det lille papkort i flyet fra før Covid-19) Da turister kun må tage til bestemte områder (som feks. Hua Hin siger de), hvordan vil de kontrollere det, og hvordan skal folk komme hertil? Ja, jeg kunne blive ved….

Ifølge de tilgængelige informationer, så skal man når man ankommer til Bangkok testes med en RT-PCR test. Derefter skal man indkvartere sig på et karantænehotel i et døgn, indtil svaret foreligger. Testen siger myndighederne skal foretages i nogle testcentre i Bangkok, men det ligger ikke klart hvor de skal være henne og i hvilken form. Og heller ikke hvordan man skal komme dertil og så videre til sit hotel. Men ingen karantæne. Kun en “tvungen” nat på godkendt hotel.

Meeen – myndighederne får jo nok fundet ud af alt det hele! De ved jo, at turisterne står jo klar i deres hjemlande og tripper, og når så Thailand får nusset sig færdig til at offentliggøre alt det praktiske et par dage før den 1. november, ja så køber alle folk en flybillet og kommer hertil. Pronto. Og de kommer til at bruge milliarder af baht i løbet af november og december. Nu har premierministeren jo også beordret alle instanser og myndigheder til at forberede sig på at åbne 1. november ud fra de helt “klare” retningslinjer!

Men hvad kommer man så til som turist? Ja, nogle af områderne, hvor man har været mere eller mindre 100% afhængige af turister, er stadig en sørgelig affære. Phuket Sandbox er slet ikke blevet det de troede med kun omkring 50.000 gæster siden 1. juli (hvoraf ca. 20%, der kommer hjem via sandboxen i stedet for karantæne i Bangkok). Pattaya har nu været lukket siden i marts 2020, og ingen aner, hvor meget der lukker op, og hvordan byen ser ud, når de går i gang 1. november.

Og man skal lige huske på, at alkohol på restauranter i hele Thailand undtagen Phuket er forbudt. Restauranterne skal fra i går lukke kl. 22 (i stedet for kl. 21 – jubiii), fordi vi i størstedelen af landet stadig har udgangsforbud om natten. Alle barer og underholdningssteder er lukket, men de har fået lov til at forberede sig på at åbne på et ukendt tidspunkt – måske december eller januar. På grund af det manglende alkoholsalg er mange steder stadig lukket, og mange steder for evigt. De kan ikke leve af at sælge nudler eller stegte ris til 60 baht.

Og så er der jo truslen om, at det hele lukker ned igen, hvis Covid tallene går op igen….. I sidste uge lukkede de det store morgenmarked her i byen pga. Covid udbrud. Så går de i flere dage og sprayer med et eller andet sprit, mens de handlende ikke kan få solgt deres varer…..

Men her i Hua Hin lever optimismen trods alt alligevel! Og specielt herude hvor vi bor i nærheden af Soi 94. Der åbner nye restauranter og “barer”, hver eneste uge, og de står allesammen bare på spring for at lukke op. Her i Hua Hin er forholdsvis mange expats, og de har støttet op om de lokale forretninger, så pænt mange i Soi 94 området har overlevet. Mange af de små barer serverer noget mad, så de kan få status af at være restaurant, så de i det mindste kan holde åbent. Papkrus og termokopperne ser man overalt, men politiet tager vist også lige nogle raids og deler bøder ud indimellem. Meget smart ikke at gøre det hver dag, for så holder restauranterne jo hurtigt op med at servere noget. Men et raid engang imellem er win-win for begge parter! Det sidste nye sted med optimismen i behold, jeg så annonceret i dag, er en tysk restaurant, som åbner næste weekend. Med halmballer, egetræspaneler og møbler, landbrugsredskaber på væggene og det hele – den åbner om en uge med “big opening party” lige henne på hjørnet!

Skal man så satse på at tage til Thailand nu eller i nærmeste fremtid? Ja, det er sørme svært at sige, for jeg har desværre ikke nogen krystalkugle. Men november gør os nok lidt klogere. Nu skal de så først blive enige om reglerne for at åbne op 1. november, og så skal de se, om det hele eksploderer i ansigtet på dem med stigende smittetal. Personligt er jeg af den opfattelse, at turisterne nok er i større risiko for at få Covid-19, hvis de kommer her, end thaierne er for at få det af turisterne. Husk på, at vi ikke engang er på 50% vaccinerede her i landet, og så vaccinerer de rigtig mange med Sinopharm/Sinovac kombineret med Astra Zeneca. Som de eneste i verden….

Hvis man kan leve med restriktionerne her, som kan ændre sig fra dag til dag, så er Thailand jo stadig et dejligt land. Lige i dag kan jeg ikke prale af klimaet, for det er “strålende” vejr! Det vælter bare ned her i Hua Hin, men det er jo også lige midt i den store regntid. Vi skal stadig gå med maske i det offentlige rum – inklusive på stranden, og kører vi i bil mere end 1 person, så skal vi sidde med det på. Det tror jeg så ikke, der er ret mange der håndhæver…

Jeg håber, at de meget snart lukker HELT op, så vi kan leve nogenlunde normalt. Så skidt med de åndssvage masker – man kan bare købe nogle af stof, som dårlig nok dækker næse og mund. Der er ikke stor stemning for denne åbning i befolkningen, men det er jo ikke så sært, når man har kørt skræmmekampagne i 1 1/2 år!

Til sidst vil jeg lige forklare billedet øverst, for det er noget, der er blevet fuldstændig KULT i Thailand lige nu! “Båån Sii” hedder planten. Jeg tror, den hedder elefantøre på dansk. Jeg tror ikke, at en dansker vil kunne forstå det her, men det må på en eller anden måde være et tegn på, at de rige keder sig….. Denne plante kan med de rigtige farver være ufattelige summer værd.

Lige nu er der en udstilling med marked for de der planter nede i Market Village centeret her i byen. Man kan feks. købe en plante med to blade til 2500 baht. Der er en plante til 600.000 baht med 4 blade på. Den dyreste er 2.2 millioner baht!!!!!

Man tror jo, det er løgn! Vores ven og thai lærer Tam er også gået i gang med dyrkningen af de her planter, når han nu ikke kan åbne sin bar. Jeg tvivler på, at han bliver millionær af det, men han har faktisk fået fat i nogle af de lidt mere attraktive plantefrø, og 80% af dem er spiret og på vej op. Nogle af de der plantefrø kan koste over 10.000 baht – per styk. Helt crazy altså! Men de er allevegne lige nu – ligesom Kähler vaser i Danmark tænker jeg!

Amazing Thailand!

Fortsat god søndag. Når Royal Gazette er opdateret, skal jeg forsøge at lave noget information om, hvordan man kan komme til Thailand som vaccineret.

 

 

 

 

4 thoughts on “Åbner Thailand for vaccinerede turister den 1. november – uden karantæne?

 1. Hej Janne,
  Tak for dine skriv som vi altid følger med interresse. Vi sidder herhjemme i DK og følger situationen nøje i Thailand hvor dine indspark altid gør indtryk.
  Vi håber at kunne komme ned til vores hus her først i november og sidder på spring – når en afklaring fra Thailands myndigheder finder sted. Det er som du skiver noget frusterende ikke at kunne få klare retningslinier som man kan forholde sig til. Vi glæder os til at følge dig med info omkring oplukningen….
  De bedste hilsner
  Søren

  1. Hej Søren,
   jeg forstår fint frustrationen. Nogle af os, der bor her, er også ved at få pip. Vi savner vores venner og familie i Danmark, som også gerne vil hertil og besøge os.
   I dagens tekst skriver jeg lidt om situationen fra 1. november. Intet nyt under solen – det er stadig kaos!
   Venlig hilsen
   Janne

 2. Jeg tror at “Båån Sli” crazen blot er endnu en scam i LOS (Land of Smiles). Nogen smarte fyre, der ejer mange af disse planter frø, snakker simpelt hen prisen op på Tik-Tok, Facebook o.s.v. ved at påstå, at der er rige købere, der er villige til at betale milllioner for de helt rigtige planter/farver o.s.v. Naive folk, som gerne vil være rige nu og her, er så villige til at betale en højere end normalpris for de smarte fyres planter og frø, fordi de jo tror at de kan sælge dem videre for millioner til de virtuelle rige købere….som næppe eksisterer i virkeligheden (hvem er dum nok til at betale millioner for en potteplante, haha?).

  1. Hej Steen,
   jeg tror du til dels har ret, men jeg kender altså thaier, der har hele huset fyldt med de der planter og har brugt tusindvis af baht på dem. Tam kan også sælge en plante med to blade for 2500 baht! Det virker helt skørt, men de er fuldstændig vilde med dem lige nu. Sidste år var det kaktusser….

   Venlig hilsen
   Janne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.