Åbner Hua Hin for vaccinerede turister UDEN karantæne fra 1. oktober?

Ja, lige nu ser det ud til, at man vil åbne Hua Hin for vaccinerede turister UDEN karantæne fra 1. oktober.

Jeg vil lige sige, at man skal tage alt med et kilo salt her, men i går havde de lokale myndigheder her i byen møde med turistministeren om at åbne op og betingelserne herfor. Læs mere her. Det blev offentliggjort, at det er planen, og hvilke regler der kommer til at følge med. Det er selvfølgelig meget glædeligt, og det lyder også fint. Man skal bare bevise, at man er færdigvaccineret og lave en masse papirkram online, så kan man rejse hertil. Man skal lige booke et hotelværelse, hvor man skal være, mens man bliver Covid testet, men efter nogle timer, når testen bekræftes negativ, kan man bevæge sig ud i dele af byen. Til dem der kender området, så er det fra midtbyen og ned til Kao Tao. Man skal blive her i 14 dage, og testes man negativ i alle tests undervejs, så kan man rejse rundt i hele Thailand.

Nu er jeg ikke den fødte jubeloptimist, og jeg kan ikke lade være med at spekulere over alle de ubesvarede spørgsmål, sådan en udmelding skaber…… Vores region er i den højrøde zone. Ikke fordi der er så mange smittede i lokalbefolkningen. Det er fabrikker, fængsler, militærkaserner, en politiøvelse for 400 unge politimænd (som åbenbart var helt uundværlig) og en landsby 60 km uden for byen, hvor stort set hele befolkningen er smittet.

Jeg vil lige nævne et par af mine spekulationer:

  • Hvordan vil man indhegne et område på næsten 90 km2, så man sikrer sig, at turisterne ikke drøner rundt over det hele? Og kan det i virkeligheden ikke være ligemeget?
  • 70% af lokalbefolkningen her i Hua Hin skal være færdigvaccinerede. Jeg kan ikke komme med et tal for status nu, for jeg ville ikke vide, hvilket tal af alle de tal, der florerer, jeg skulle vælge… Når vi så det?? Vi får ikke vacciner nok her i området i forvejen, så de skal godt nok til at få speederen i bund.
  • Vi har stadig nedlukning. Man kan gå på restaurant, men man må ikke købe/drikke alkohol på restauranter eller feks. på stranden. Vi har endnu udgangsforbud fra 21.00 – 04.00. Barerne er stadig lukket og får sandsynligvis ikke lov at åbne foreløbigt. Man kan kun få fodmassage på massagestederne. Vi må være 25 mennesker samlet, men hvis politiet mener, at vi som en forsamling på 25 personer potentielt kan være med til at sprede Covid-19, så risikerer vi anholdelse og bøder. Her er MEGET mørkt om aftenen. Er det turistvenligt??
  • I går blev det vedtaget i parlamentet, at man skal være fuldt vaccineret for at gå på restaurant fra 1. oktober. Man skal bevise det i restauranten, og inden skal man udfylde en formular i en app (som ikke virker lige nu), hvor man skal give sine personlige oplysninger og redegøre for, hvor stor risikoen er for, at man smitter. Hvordan vil man håndtere det med turister??
  • Reglerne kan ændre sig fra dag til dag. Det gjorde de med Phuket modellen, hvor man pludselig ikke kunne købe alkohol på hotellet mere (jo – i minibaren på sit værelse eller i 7-11 og drikke det på værelset) og shoppingcentrene lukkede. Altsammen fordi de lokale smittetal steg. Kun 0,3% af turisterne er fundet positive.
  • Hua Hin ligner en gang skrot. Midtbyen er lukket og skoddet til, og kun ganske få steder er åbne. Her omkring Soi 94 er det lidt bedre, men det ligner en mundfuld tænder, hvor hver anden er rådden! De der kender og elsker området og kommer tilbage vil få et chock.

Gør man det på Phuket måden, bliver alle grumme skuffede, hvilket man også er dernede. Man regnede med en frygtelig masse turister, men siden første juli er der kun kommet ca. 20.000 mennesker. En del af dem er thaier, der ikke vil sidde i karantæne i Bangkok, og en del af dem er udlændinge, som har hus/familie/relationer her, som heller ikke gider sidde i dyr karantæne spærret inde på et hotelværelse i Bangkok. Mange turister er desværre rejst hjem i utide, da myndighederne pludselig lukkede for det meste pga. over 100 smittede lokale i nogle dage. Det inkluderede også flyruterne indenrigs fra Phuket til Bangkok, så de der gerne ville videre til Chiang Mai f.eks. måtte køre den 10-12 timer lange tur. Ud af de 20.000 mennesker, der er kommet siden 1. juli, var næsten 4000 fra UK. UK har nu indført 14 dages karantæne, hvis man kommer hjem fra Thailand.

Her i Hua Hin regner man med 100.000 turister i løbet af 4. kvartal 2021. Man håber på, at det er såkaldte “kvalitetsturister”, som vil bruge en masse penge på at spille golf, og man er ved at gøre Hua Hin lufthavn klar, så turisterne kan ankomme i deres private jetfly. På godt jysk: Jow, jow!

For mig ser det ud til, at man vil og alligevel ikke vil åbne op igen. Og den konflikt gør det til en usikker og i værste fald skidt oplevelse for de turister, som kommer her på trods af alle regler og papirer. Den lokale guvernør kan, hvis det lokale smittetal stiger, pludselig lave nye restriktioner, og reglerne kan ændres med dags varsel.

Undskyld min negative tilgang til situationen! Jeg ville ønske, at jeg bare kunne være glad og forventningsfuld, men det kniber lidt med entusiasmen lige nu!

Vores gode ven Tam, som ejer Rock Zone, er bare SÅ klar til at åbne igen, når han kan få lov. Men selv han – som er lidt jubeloptimist i modsætning til mig – har ingen illusioner. Han håber på at kunne åbne måske 1. december eller måske 1. januar. Hele hans personale er snart færdigvaccineret, og han bygger snart baren om, så han kan kontrollere vaccinepas, som regeringen har annonceret nok kommer i oktober engang. Hvilke forretninger man eventuelt skal bruge vaccinepasset i er uvist, men det kommer sandsynligvis til at gælde restauranter, barer, massage, boksning etc. etc.

Sidste nye “lækre sag” er, at regeringen i dag har meldt ud, at hvis befolkningen ikke følger alle regler til punkt og prikke, efter man lukkede nogle ting op i sidste uge, så risikerer vi at fordoble antal smittede igen. Faldet i antal smittetilfælde skyldes officielt, at vi har haft lockdown (som ikke må hedde lockdown) i en måned. I sidste uge åbnede shoppingcentre, restauranter og nogle andre faciliteter igen i de højrøde zoner, men under strenge krav. Kigger man på antal testede, er tallet over den seneste måned (ifølge myndighedernes egne tal) gået fra ca. 55.000 om dagen til ca. 47.000 personer om dagen. Ud af dem er ca. 40% smittede. 70.000.000 indbyggere har Thailand. Det er lidt ligesom en volumenknap på en radio.

På den positive side, så er antallet af “internerede” i sportshaller, lufthavne og andre store steder med senge side om side til de “syge”, som ikke har symptomer, gået ned. For en måneds tid siden sad en kvart million på papkassesenge og feltsenge rundt omkring i landet. Det er gået ned med næsten 100.000 personer. Antallet af døde pr. dag har været omkring 200 personer pr. dag i et stykke tid. Langt størstedelen har underliggende sygdomme eller er meget gamle.

Konklusion

Hvis man har mod på at deltage i Hua Hin Recharge programmet, så Hjertelig Velkommen til vores by. Vi vil gerne tage pænt og godt i mod turister, så vi kan sikre os, at I får en god oplevelse, men det er desværre ude af vores hænder.

Til vore venner og familie i Danmark: Vi savner jer enormt, og det ville glæde os rigtig meget, hvis I kom på besøg. Om et par uger skulle jeg også gerne være færdigvaccineret, og så er vi klar til 1. oktober! Hvis I kan leve med at bo i vores lille resort uden spændende køreture uden for Hua Hin, et ikke eksisterende natteliv og restauranter uden et glas vin eller øl til maden, så skal I bare pakke kufferten og komme! Vi ligger inden for “Recharge zonen” (tror vi nok).

Hua Hin Recharge!! Og husk lige, at intet er en endegyldig sandhed, før premierministeren har blåstemplet det.

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.