Termitter – igen!!!

Så har vi termitter – IGEN! Nu har de små s…… udset sig vores thaikøkken/baggang som target, og de er allerede godt i gang med at æde ALT af træ derude.

Billedet i toppen er lidt misvisende, men det er også en lille skadeforvolder. En smuk sommerfuglelarve, som var ved at æde mit helt nye magnoliatræ – det overlevede den ikke.

Termitter i haven

Vi har termitter i haven – det vidste vi godt. Ikke fordi vores Pest Control fortalte os det, men det gjorde vores gode havemand. Vi har sådan set mega MANGE termitter i haven, for 12 gode træstød fra de palmer, som vi fjernede i juni, er rigtig guf for termitterne. Vi har haft pest control hele tiden, men vi har ikke været helt tilfredse med dem, for de styrter bare rundt og sprøjter gift oppe og nede uden system. De kan endda finde på at sprøjte gift, mens det regner…..

Da vi så fandt alle de mange termitter overalt udenfor, blev vi enige om at hyre et nyt firma, som vores venner også bruger og er meget tilfredse med. Det var faktisk ret skræmmende med så mange ansamlinger af termitter, selvom det jo er fint for os, hvis de æder træstødene. De er ikke til at få op uden en gravemaskine, og sådan en skal dælme ikke ind i min have!

Det er utrolig vigtigt, at man har en pest control, man kan stole på, og som bruger øjnene til at se de første spæde tegn på et angreb. Det var ikke lige det, vores gamle firma gjorde – de løb nærmest rundt, og gik mere op i at spraye ned i afløbet i vaskene…..

Den nye pest control ankom, og han kunne godt se, at den var gal i haven. Han ville i stedet for at sprøjte helt vildt lave en barriere i jorden, som skal begrænse termitterne og holde dem væk fra huset. God plan sagde vi.

Giften blandes i en stor tønde – midt i det hele slap vores vand op
Der sprøjtes gift i jorden for hver 30 cm

 

Termitter indenfor

Så gik vi ind i huset, og han kiggede lidt på vores Ikea køkken med bekymret mine, men da vi kom ud i baggangen, blev han virkelig alvorlig. Ja, da – der er et stort termitangreb i gang, og de er ved at æde trælisterne i loftet, et stort hængeskab og så er de på vej ned gennem muren til elementerne i det gamle thaikøkken.

Det brune stads er tegn på termitter

Man kan ane de små sorte prikker – tegn på termitter

Der er sorte prikker langs med den træliste hele vejen rundt i rummet (heldigvis er loftet af cementplade, men det er hængt op i træ). Jeg havde ikke engang lagt mærke til prikkerne, selvom loftet er blevet malet for ca. 2 måneder siden. Jeg har vist bare haft for travlt med alt muligt andet. Normalt ville jeg da blive hys, hvis der var sorte pletter på et nymalet loft.

Hold nu op, hvor blev vi bange! Vores Ikea køkken er lige på den anden side af væggen, og det er bestemt ikke lavet af hårdttræ – tværtimod! Hårdttræ æder termitterne ikke, men de kan lave gange i det og bruge det som adgangsveje.

Termitter kan vandre over lange afstande (flere hundrede meter), og de kan komme ind overalt, hvor der er den mindste lille sprække. Feks. ved et vandrør eller et afløb, mursten med huller i osv. osv. Termitten er et af de værste skadedyr i verden, og de æder hvert år i tusindvis af huse både halvt og helt.

Nu er den professionelle plan så, at man IKKE bare sprøjter som en vild. Hvis vi gør det i baggangen, så flytter de bare et nyt sted hen, og det ville være nærliggende med et lækkert Ikea køkken. Dejlige moduler lavet af papmaché, og som er lukkede, så man ikke kan se, at de er ved at æde det hele indefra!!

Man narrer fjenden

I stedet narrer man fjenden. Man stiller noget lækker mad klar i en lille fin æske – en slags cellulose. Det er SÅ lækkert, at de små djævle ikke kan lade være med at spise lidt af det. Så tager de det med ned til de andre i boet, for de skal da også nyde den lækre mad. Og så DØR DE ALLESAMMEN!!

Lokkedåsen gøres klar
Lille ting – forhåbentlig med stor virkning

Nu holder vi så vejret og håber på det bedste. Han var ikke helt sikker på, at han kunne redde vores thai køkken, men det er som man kan se på billedet heller ikke af nyere dato. Og skal der et nyt køkken ind, bliver det muret og låger i aluminium.

Næste problem var så, at han mente, at naboen nok har samme problem, for boet kan være ovre hos dem eller under vores gulv. Det er bare ikke til at holde ud…… Naboen blev vildt forskrækket, så han ville også ringe efter nogen til at holde øje med det inde hos dem. De har lige købt huset i februar og har nok at se til med et lille barn og 4 katte og et lille bageri, stakkels mennesker.

Ejeren af det nye pest control firma, khun Nattee, ved helt sikkert, hvad han har med at gøre. Han kan artsbestemme krapylerne, og han ved, hvad der skal gøres. Han er stille og rolig og styrter ikke rundt. (Jeg er ved at gå i coma over thaier der løber rundt på arbejde – det er ikke et godt tegn!) Vi sætter vores lid til, at hans strategi er den rigtige. Den er ihvertfald dyr, for det er kendte vestlige produkter han bruger. Men vi har jo ikke noget valg – vi SKAL have styr over problemet!

Nu sprøjter vi så selv vores Ikea køkken, for vi skal godt nok bare passe på det. Jeg går i søen, hvis det bliver ædt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.