Housewarming i Hua Hin

I dag er det en uge siden, at vi holdt en lille “Housewarming” fest for at fejre, at det nu er slut med håndværkere for denne gang.

Drømmen om gardenparty ved poolen

I 1995 lavede vi det mest ufornuftige huskøb, man kan lave. Et hus fra 1973 – altså fra før energikrisen. Store vinduespartier, dårligt isoleret fladt tag, gamle solfangere på taget, en swimmingpool i kælderen og et soveværelse med badeværelse ud i et. Det var hammer utæt og SÅ dyrt at holde varmet op om vinteren, og masser af penge til at renovere for havde vi ingen af. Men vi drømte om at holde poolparty – og gerne udenfor. I 1996 holdt vi så vores første fest i huset – Hawaii party. Jeg skal lige sige, at det ikke føles ret meget som garden party, når det er i februar. Men vi var så vilde med ideen, at vi endda overvejede at købe et læs sand og smide over hele gulvet ved poolen! Folk kom i bastskørter og sommerskjorter, og vi havde det hammerskægt.

Min brors unger i poolen i 2002 i Silkeborg

Men drømmen om det helt rigtige, uformelle og hyggelige garden party med levende musik har vi begge haft siden dengang. Det fik vi så sidste lørdag!

En drøm går i opfyldelse

En Housewarming er jo som regel ret uformel, og det var vores også. Der kom nogle meget forskellige mennesker – både naboer, venner og musikkammerater. Min bedre halvdel er for alvor dukket ned i musikverdenen igen, og han spiller for sjov med en amerikaner, som er tidligere musikjournalist og en thai, som har en noodle shop omme i nordbyen. De to var også med til festen, og de gav da også et par numre undervejs. Så er der vores yndlingsband “Zuperjune”, som vi havde spurgt, om de ville spille en times tid – mod betaling naturligvis. De var selvfølgelig også inviteret med som gæster, og de spillede heldigvis MEGET længere end en time.

Vores ene nabo spiller også bas, så vores venner her i Hua Hin var nærmest pakket ind i musik hele aftenen. Musikgenren (rock) var måske ikke i alles smag, men de fleste hyggede sig og havde en god aften. Også ungerne, som var med, havde en fed aften. De to små på 6 år viste sig at gå i parallelklasse i skolen, og de var i poolen i timevis.

De eneste, der ikke var så glade var bagboen. Da Tam havde stillet trommerne op og banket lidt i dem, stak manden deromme hovedet over hegnet. “Khun E.T. – I think we have a problem!”, sagde Tam. Så måtte Khun E.T. (min bedre halvdel – de kan ikke sige hans navn) lige snakke lidt med bagboen. De troede, at huset var lejet ud til partyhouse (udlejning til thaier på dagsbasis, hvor de larmer og vælter det hele), men det var jo ikke tilfældet. Vi stoppede musikken kl. 22.30, så det kan ikke have været et problem. Vi har ikke snakket med dem før, og ellers kender vi da de fleste naboer her omkring. De to nærmeste naboer var da også inviteret, men hvis man ikke har snakket sammen efter 2 1/2 år, så giver det jo ikke meget mening.

Maden

Jeg lavede selv maden, som var en blanding af thai og europæisk mad. Vi grillede noget forskelligt kød, og så var der “Do-it-yourself-burgers” med forskelligt kød plus nogle forskellige salater, hjemmebagt brød mm. Et par af vennerne hjalp med at grille og holde styr i køkkenet, og det var jeg meget taknemmelig for. Vi forsøgte at finde en køkkenhjælper mod betaling, men det gik ikke så godt – så må man jo gøre det selv.

Når man inviterer gæster her i landet, så skal man altså ikke regne med, at de kommer på det tidspunkt, hvor de er inviteret!

Det har jeg efterhånden lært, så det kan være lidt svært at time det med maden, når sidste mand kommer 1 1/2 senere end inviteret. Men thaierne er også vant til at spise kold mad, hvad vesterlændinge normalt ikke er så glade for. Så på et tidspunkt gik vi bare i gang, og det meste klappede fint.

Men det gik fint – dog havde jeg som altid lave ALT for meget mad, så der var rester til flere dage og til fryseren. Thaier spiser ikke så meget kød, og her i området er der mange, som ikke spiser oksekød. Derfor var der mange hakkebøffer til overs, hvorimod pulled pork var næsten væk.

Pølserne fik vi desværre aldrig på bordet..

En super aften

Det er ikke altid, at man som vært selv får tid til at nyde sådan en aften helt rigtigt. Der er mange ting at ordne, og man får tit slet ikke snakket med nogen andre end ovnen og opvaskemaskinen. Men pga. af super hjælp nød vi begge aftenen i fulde drag. Folk sad i små grupper i hele haven, og det var bare så hyggeligt.

Som man kan se, så var der både små og store i poolen. De små var i ad flere omgange.

Da de fleste kørte hjem, nød vi den dejlige lune og stille aften med de sidste hold venner over et par drinks.

Det blev ikke så sent, så vi fik lidt ryddet op, inden vi trimlede i seng ved 2-tiden.

Nå ja – og så er thai børn en fornøjelse at have. De hygger sig og leger, der er ingen bøvl med dem. De hører efter, hvad de voksne siger. De kommer ikke rendende hele tiden og skal have opmærksomhed, og så er de super høflige og søde. Inden de skulle hjem, blev den mindst generte sendt ind og spørge, om jeg havde noget slik til dem. Så måtte vi jo en tur i slikskuffen. Og no worries over sukkerchock, for de var jo på vej hjem.

Søndag

Søndag smilede vi hele dagen, og det har vi sådan set gjort næsten siden! A dream come true – og vi håber, at gæsterne hyggede sig også. Faren til den 6-årige pige sagde ihvertfald, at datteren ikke havde snakket om andet i flere dage bagefter. Det gjorde vi sådan set heller ikke!

Hen på søndagen begyndte det at regne, og der var lige to, der sendte en venlig tanke til vejrguderne for, at det ikke var lørdag. Vi kunne godt sidde inde i stuen – der er plads nok. Men vi kalder den ekkosalen, og det er ikke uden grund!!

Havefest i en våd have er altså ikke det samme….

Kl. 00.06 søndag nat vågnede jeg. Det stormede, så gardinerne stod en meter ind i soveværelset, og det væltede bare ned. Jeg måtte ned og redde hynder, dækkeservietter mm fra havemøblerne. Det lynede og tordnede, og det hele væltede rundt. Min bedre halvdel sov bare som et et lille barn…… Næste morgen kunne vi se, at vi havde fået næsten 40mm regn i løbet af ganske kort tid. Poolen var fuld og haven vandet! Godt det ikke var lørdag!!

Nu har vi så minderne tilbage. Vi fik næsten ikke taget nogen billeder, så vi må bare have det oppe i hovedet i stedet for.

Vi manglede kun 1 ting….

Der manglede kun 1 ting, og det var familie og venner fra Danmark. Mange af dem kunne nok ikke komme alligevel – Covid-19 eller ej. Men de var savnet, og de ville have elsket aftenen og musikken.

I aften er jeg græsenke, for gemalen skal ud og spille jam med gutterne. Så skal jeg Hammerslag, Bagedyst og alt det andet, han ikke gider at se.

God weekend!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.