Samut Songkhram – byen turister tager til uden at ane det!

Vi har været en tur i Samut Songkhram – byen ligger ca. 2 timers kørsel fra Hua Hin og 1 times kørsel fra Bangkok. Mange turister tager faktisk til byen uden at ane det!

Det skyldes, at der er tre store seværdigheder i byen, og da afstanden fra Bangkok ikke er større, så er der rigtig mange turister der kommer på dagtur til byen, men de aner ikke, hvilken by de har været i. Og det er lidt synd, for det er faktisk et rigtig dejligt sted med masser af Thailand.

Samut Songkhram

For at forstå, hvordan Samut Songkhram er strikket sammen, skal man vide, at byen ligger ved udmundingen af en flod, Maeklong River, og at rigtig meget af det traditionelle og moderne liv er bygget op omkring denne flod. Der er desuden en del klonger (små udgravede kanaler), og så bruger man også flodvandet til at vande små “haver” og frugtlandbrug med. Der er masser af kokosnøddeplantager, blandet “frugtbrug” og så selvfølgelig fiskeri her omkring.

Selve byen er som enhver anden thai by med Tesco Lotus, masser af 7-11 osv., men pga historien med en tæt tilknytning til kongehuset for flere hundrede år siden, har byen helt særlig stemning og utroligt mange wat’er – altså templer. Man kan godt blive lidt “tempeltræt” i Thailand, men Samut Songkhram har faktisk nogle spændende templer.

Her er feks. Wat Bang Kung med et tempel overgroet af et Bodhi træ – ikke særlig stort, men ret fascinerende.

 

Amphawa distriktet er ganske særligt, og det er her, alle de spændende ting er. Der ligger hoteller langs med floden, og nogle af dem har værelser med de mest fantastiske udsigter – feks. her på Baantip Suantong Hotel. Billedet ovenfor er fra et riverview værelse. På hotellet kan man også booke en “bakke med mad” til munkene. Så kommer man ned til floden kl. 6 om morgenen og giver munkene mad og bliver velsignet. En ganske særlig og fredfyldt affære, som vi havde udsigt til fra vores terrasse.

Seværdigheder i Samut Songkhram

Der er som nævnt tre store turistattraktioner i byen:

Mae Klong Railway Market

Et marked med madvarer, som nærmest ligger oven på skinnerne ved en togstation midt i centrum. Toget kører 4 gange om dagen, og når det skal igennem markedet, fjerner alle de handlende deres varer og solskærme, så toget kan komme igennem. En sjov og mærkelig oplevelse, men man skal lige være klar over, at der er MANGE turister på de tidspunkter, hvor toget kører igennem. Selve markedet har åbent hele dagen.

Damnoen Saduak Floating Market

Vær advaret – dette marked er altså kun for turister. Det er mest souvenirs og mad (Pad Thai, grillspyd osv.) – begge dele sælges til pænt høje priser – ihvertfald i forhold til priserne på natmarkedet i Hua Hin, som jo i virkeligheden også er møntet på turister.

Der er en del boder “på land” i gaderne, og vil man på en sejltur, ja så hyrer man en båd. Man kan vælge at sejle rundt i en motorbåd eller en “robåd” – motorbådene er longtailboats, der larmer og oser, men til gengæld har mange af dem solsejl, så man ikke bliver skoldet af solen, og nogle af dem har endda polstrede sæder. Robådene er langsommere og mindre, men til gengæld kan man nyde freden, hvis man kommer lidt ud fra alfarvej. Vi læste på Tripadvisor, at folk havde givet 2-4000 baht for en bådtur på en time, og det havde vi bestemt ikke til sinds at spendere på sådan en tur, hvor man også blev nødet til at købe noget. Heldigvis tog vi turen med en lokal thai veninde, så det kostede så 500 baht for en time.

Inde på “hovedstrøget” i kanalerne lå bådene og kæmpede om pladsen, der var en råben og en skrigen og masser af dieselos!

Vores thai veninde sørgede for, at vi fik en tur rundt i det mere autentiske og FREDELIGE klong system, og det var bare en super oplevelse.

Vi købte ikke en pind på det marked! Men det var sjovt og en skæg oplevelse.

Amphawa Floating Market

Dette marked er kun åbent i weekenden om aftenen, og er også en stor turistattraktion. Bådene sejler op og ned ad kanalen, og de sælger forskellige madvarer, og der er også marked og små restauranter på land. Vi var der ikke i weekenden, så vi så det i en mere fredelig stund. Pga. masser af regn i regionen, havde man åbnet nogle af stemmeværkerne længere oppe ad floden, så om aftenen stod vandet virkelig højt i byen. Noget af markedet på land var faktisk oversvømmet, mens vi var der.

En særlig oplevelse i Samut Songkhram

Som nævnt var vi inviteret af en thai veninde, som vi mødte på Koh Samui for 8 år siden. Hun har besøgt os i Danmark, og hun har også besøgt os her i Hua Hin. Det var skønt at se hende igen (det var 3 år siden sidst), og så var det bare dejligt at se hendes hjem og familie. Her er et billede fra et helt traditionelt thai hus – men sikke en udsigt:

Hun var den bedste tourguide – lige med undtagelse af at finde vej! Men det er en helt anden historie.

 

 

 

 

 

4 thoughts on “Samut Songkhram – byen turister tager til uden at ane det!

    1. Tusind tak – det var en meget god oplevelse, og hvis man er til at sidde på en terrasse og se floden flyde forbi, er det helt klart et godt bud!

    1. Mange tak. Og ja – det er et rigtig spændende sted med masser af flotte landskaber og flotte templer. Vi har heller ikke været der for sidste gang!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.