I morgen går det løs…. Og historien om Joachim

Den 1. november åbner Thailand, som mange efterhånden ved, for indrejse uden karantæne – eller sådan næsten!

Fra i morgen kan man så som fuldt vaccineret dansker rejse ind i landet med kun en enkelt nats karantæne, mens man venter på svar på sin PCR test ved ankomst til hotellet. Det kræver godt nok, at man online ansøger om tilladelse inden, at man har alle papirer i orden inkl. obligatorisk forsikring og en negativ PCR test senest 72 timer før afgang. Karantænen tages på et godkendt hotel, og man køber overnatningen som en pakke, hvor transport fra lufthavnen, test og overnatning er med i prisen. Det koster ca. 1000 kr. Når man er testet negativ, kan man forlade hotellet og tage hvorhen man vil.

Man kan læse en masse mere om proceduren her

Det lyder jo helt okay, og jeg vil tro, at det i 99,9% af tilfældene går helt fint. Man skal bare være opmærksom på, at vinden vender og meningerne skifter i galopfart her i landet. Så det der var god skik i går, er ikke gangbart i dag. For to dage siden var 46 lande godkendt til at komme ind med en enkelt nats karantæne – i morges var det pludselig 63 lande. For to dage siden blev det vedtaget, at fra 1. november måtte restauranterne i bla. Bangkok servere alkohol (men ikke i Hua Hin på trods af lavere smittetal), i dag har bystyret i Bangkok annonceret, at det så kun er SHA godkendte restauranter og kun frem til kl. 21.00. Jeg læste et sted, at der kun er omkring 1600 SHA godkendte restauranter i Bangkok, så “Good Luck” til de turister, der skal finde dem.

Pattaya fik ligesom Hua Hin heller ikke lov til at åbne 1. november. En stor skuffelse – især for Pattaya, hvor de er meget mere afhængige af turister, end vi er i Hua Hin.

Ja – jeg kunne nok skrive en hel roman om det her. Når man ser myndighedernes “Infographics”, som de elsker her i landet, så kan man også godt ane, hvor kompliceret og bøvlet det hele er.  De laver kæmpestore plancher i børnehavestil med oplysninger fra Herodes til Pilatus, og så er der alligevel 1000 ubekendte og så alt det med småt!

Historien om Joachim

Helt aktuel er historien om Joachim. Han kommer i sidste uge ind i Thailand under den “gamle” ordning med karantæne på hotel. Han kom med en negativ PCR test hjemmefra, men på 4. dagen testes han positiv på hotellet (som han selv havde betalt). Så flyttes han til et andet hotel godkendt til at tage “syge” gæster men heldigvis betalt af hans (obligatoriske) rejseforsikring. Dermed fik han lagt 15 dage oven i som karantæne, så han ender med at sidde indespærret i 19 dage. Han har forsøgt at argumentere, at det kan være en falsk positiv test, men hospitalet/hotellet nægter at udføre en ny test, selvom han har betalt for 2 tests. Ikke engang forsikringsselskabet kan overtale hospitalet/hotellet til en ny test.

Jeg kommer til at tænke på dengang, jeg kørte op bagi i en varebil (hvor føreren snakkede i mobiltelefon og derfor kørte op i bilen foran). Min bil (som var en firmabil, men trods det havde jeg et kærlighedsforhold til min Honda CRV) fik bøjet en forskærm, og den klistrede jeg sammen med gaffa og kørte på værksted. Efter en halv dags tid ringede de og sagde, at bilen skulle have ny forskærm, ny køler og en del andet – ca. 30.000 kr. WHAT?? Min gode husbond havde taget billeder op under bunden, og da vi sendte billederne til værkstedet, kom de pludselig på andre tanker…. Nåhhhhhhh nej – den køler var vist ikke i stykker alligevel, og forkofangeren kunne da vist godt sættes på igen, så det kun krævede lidt maling….

Sådan er det RIGTIG mange steder, når der er forsikring indblandet. Så kan selskaberne bare tage totalt overpris og snyde både kunden og forsikringsselskabet. Thailand er ingen undtagelse, og den forværrende faktor er, at du ikke kan argumentere med en thai. Hvis de har fået besked om, at sådan er retningslinjerne, så er de bare sådan. Eller endnu værre – “up to the officer’s discretion” – hvor den enkelte afgør tingene ud fra sine egne præmisser.

Jeg håber for Joachim, at hans karantæne går rigtig hurtigt! Han virker til at tage det pænt roligt – havde det været mig, var der ikke mere tapet på væggene eller gulvtæppe på gulvene efter 19 dage, det er helt sikkert!

Lad os nu se…..

Ja, vi må bare se, hvordan det går i de næste par måneder. Som nævnt, så går det i 99,9% af tilfældene helt fint at komme hertil. Fra i morgen der et ihvertfald nemmere end før. Mange her frygter, at smitten vil eksplodere, når der kommer turister, men selvom nogle mennesker gerne vil skyde skylden for al ulykke på udlændinge, så bliver det nok ikke tilfældet. Her er antallet af fuldt vaccinerede stadig ret lavt.

Hver dag – sine nyheder. Nogle gange forbander jeg mig selv for, at jeg ikke bare kan lade være med at læse nyhederne og så slippe for det meste nonsens. Det var jeg ret god til i Danmark, men det går ikke så godt her. Det er ligesom SE & HØR. Åbner man det blad (hvad jeg ikke har gjort i mange herrens år – ikke engang ved tandlægen), så kan man da også få pulsen op – og det samme sker for mig hver morgen, når jeg læser de tidlige nyheder.

Men på trods af alle de modstridende og foruroligende informationer, så håber vi bare på, at vi snart får besøg af vores venner og familie, for dem har vi godt nok bare savnet i de seneste næsten 2 år! Jeg er ihvertfald klar til at forkæle dem max, når de kommer

Bangkok – igen igen…

I denne uge var vi i Bangkok igen igen. Jeg har stadig bøvl med mit øje, som jeg fik opereret 1. juli i år, og jeg bliver ved med at skulle til kontrol, ændre medicin og mere kontrol. Før elskede jeg Bangkok, fordi jeg bare var turist og var der for fornøjelsens skyld. Nu kommer vi for at gå på hospitalet og betale en masse penge (tror ikke de har fattet, at min forsikring ikke dækker), og det er der dælme ikke meget sjov ved. Øjendråber på hospitalet 1200 baht for en lillebitte flaske – på apoteket (uden recept) 568 baht. Bliver man lidt træt?? Og så har det meste været lukket ned, og Bangkok er en skygge af sig selv.

Vi forsøger bare at få det bedste ud af vores mange ture til hospitalet i Bangkok, og på vores hotel tæt på hospitalet bliver vi virkelig behandlet som VIP gæster. Vi booker en lille lejlighed med et køkken, stue og soveværelse + en dejlig terrasse med en fin udsigt. Det er efterhånden blevet vores 2. hjem!

Billedet i toppen viser Asoke Road i Bangkok ved. 15 tiden en helt almindelig torsdag. Trafikken er “back to normal” = FORFÆRDELIG!!! Og smoggen er også tilbage! Næste gang til kontrol om et par uger må vi ud og lede efter en “ølgodkendt restaurant”, så vi kan få lov at bruge nogle af vores spareskillinger på en restaurant i stedet for at lave mad selv på hotellet.

6 thoughts on “I morgen går det løs…. Og historien om Joachim

  1. Hej Jan,
   tak for det! Selvom det indimellem hænger mig ud af halsen at skrive om det sk…. Covid-19 og alle de mere eller “smarte” tiltag, de laver her i landet.

   Venlig hilsen
   Janne

 1. …..Og så har jeg lige læst, at pr 1.11. begynder lufthavnsbussen igen at køre fra Suvarnabhumi til Hua Hin (busstation v/lufthavnen) og retur – hvordan og hvorledes med PCR test melder artiklen ikke noget om ! TIT

  1. Hej Bent!
   Ja bussen kører igen, men kun en enkelt gang om dagen hver vej. Med de nye regler, kan man så bare ikke bruge den fra Bangkok til Hua Hin, fordi man først skal i hotelkarantæne en enkelt nat og bruge hotellets shuttle service. Nå jo – man kan jo vælge et hotel i nærheden af lufthavnen, hvis der er godkendte hoteller i det område.

   Venlig hilsen
   Janne

 2. Hej Janne!!!
  Vi er rigtig mange som glæder os til snart at kunne gense Thailand uden alle mulige håbløse lappeløsninger.Rygsækken er pakket men jeg venter lidt med take off.I den forbindelse har jeg et par udfordringer som du muligvis kan hjælpe med at få afklaret.Jeg er ikke på de sociale medier.Har du en e-mail adr. jeg kan benytte??. håber at høre fra dig!!!

  1. Hej Michael,
   beklager det sene svar! Jeg har sendt dig en email, så du har min kontaktadresse.

   Ja, alle de mere eller mindre (i vores øjne skøre) løsninger er meget svære at hitte ud af. Jeg har selv opgivet og skal ikke forsøge at rådgive nogen i den retning!

   Venlig hlsen
   Janne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *