Grillede kæmperejer med kryddersmør

Kæmperejer er en delikatesse, og her er de smasket ind i en dejlig kryddersmør med urter, parmesan og hvidløg. Og faktisk er det en nem ret at lave, og rejerne skal kun tilberedes ganske kort.

Friske, hele kæmperejer er ikke så nemme at finde i danmark, men man kan bestille dem hos fiskemanden eller på nogle af de gode fiskebutikker på nettet. I en snæver vending kan man også bruge de frosne kæmperejer uden hoved, men de skal under alle omstændigheder være rå. Hvis man forsøger at grille en allerede kogt reje en gang mere, så får man i værste fald en vattampon ud af det.

Jeg er priviligeret – jeg kan gå i på morgenmarkedet eller i supermarkedet og vælge mellem mange forskellige typer rejer her i Thailand. Forskellige størrelser, forskellige typer og hanner og hunner – en videnskab jeg ikke helt er blevet dus med endnu. Rejerne er superfriske og ligger på is, og de er dyre sammenlignet med kylling feks. men billige i den store sammenhæng. Typisk 50-60 kr. pr. kg.

Rejerne her er nemme at lave. Man kan forberede dem i god tid, så man laver sine “butterfly” rejer klar og sætter dem i køleskabet. At lave noget “butterfly” betyder at dele noget næsten helt over, men så de to halvdele hænger sammen på midten og kan bredes ud i to halvdele. Butterfly kylling er ret populært, hvor man fjerner rygraden og maser den ud til en flad kylling i to dele.

 

Fordelen ved at lave noget butterfly er, at tilberedningstiden nedsættes og i dette tilfælde med rejerne, at der bliver et dejligt hulrum, hvor noget dejlig snask kan ligge og give smag. Plus at rejerne er supernemme at spise. Bare en gaffel ned i kødet, og så har man sin reje. Uden fedtede fingre!

Jeg serverede vores rejer med bagt kartoffelmos og en salat, men det kunne jo bare være en rigtig sund salat og eventuelt noget godt brød til at samle det dejlige kryddersmør op med. Rejerne kan selvfølgelig også serveres som en forret – så beregnes et par stykker pr. person og noget mindre fyldigt tilbehør.

 

Grillede kæmperejer med kryddersmør

Antal 2 personer

Ingredienser
  

 • 6-8 stk. kæmperejer med skal - gerne hele med skal og hoved 3-4 stk. pr. person
 • 25 g smør
 • 1 fed hvidløg
 • 2 spsk. Revet parmesan
 • 3 spsk. Forskellige krydderurter: dild, persille, esdragon, basilikum efter smag hakket fint
 • Salt og peber
 • Limesaft eller citronsaft

Sådan gør du
 

 • Rør smør sammen med krydderurter, parmesan, salt, peber og limesaft. Tildæk det men lad det stå ved stuetemperatur.
 • Skær rejerne næsten helt igennem fra rygsiden - gerne med en brødkniv. Fjern tarmen og åbn dem op med et tryk med håndfladen på skæresiden.
 • Drys let med salt på begge sider og stil rejerne på køl i et kvarter.
 • Varm grillen op til høj varme og grill rejerne på skalsiden i et minut eller to til de skifter farve.
 • Placer lidt kryddersmør på de varme rejer og lad det smelte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering