Godt Nytår og tak til naboen…..

Alle jer, der gider læse med her ønskes et Godt Nytår. Og vi siger tak til naboen for den flotte udsmykning af vores baggård!

Som mange andre har skrevet før mig, så har 2020 været et mærkeligt år. Gode venner på besøg i starten af året, en nedlukning af Thailand og hele verden, en gradvis tilbagevenden til noget der lignede normal, for her til sidst at ende i nedlukning i store dele af verden og delvis lukning her i Thailand.

Mand, hvor jeg hader nedlukninger! Jeg er kommet dertil, hvor jeg ikke frygter at få Covid-19, men jeg frygter virkelig de konsekvenser, verden tager af den virus. Her i Thailand har det store omkostninger, for der er ikke noget socialt sikkerhedsnet, ingen hjælpepakker andet en halvhjertede tiltag med håndører til folk, men det har jeg jo skrevet om flere gange før.

I vores provins har vi (officielt) haft 2 tilfælde af Covid-19 smittede. Ikke her i Hua Hin siger de men i hovedbyen Prachuap Khirikhan. I naboprovinsen går det noget værre, så det fik vores guvernør til at beordre alle barer, hanekampsarenaer, boxe stadions med mere lukket til den 6. januar. Mon ikke det bliver forlænget? Desværre endnu et tilbageslag for alt hvad der hedder live music, som jo er vores hjertebarn.

Vores Nytårsaften 2021

I går kom vi ind i det nye år på med nogle dejlige mennesker, som vi også holdt jul med. Ikke noget stort, men vi lavede noget mad og hyggede os max her i huset. Menuen var hjemmelavet Farang mad, selvom der var flere thaier med i selskabet. De virkede nu til at kunne lide maden alligevel. Skønt med en multinational aften med både England, Norge, Thailand og Danmark repræsenteret, og hvor alle kunne snakke sammen på tværs af kulturer!

Forretter
Hovedretter
Desserter

Normalt kan vi se storslået fyrværkeri på vores terrasse over carporten kl. 24, men der var faktisk ikke noget i år. Det blæste en halv pelikan i går, og den pram med fyrværkeri, som Hotel Intercontinental traditionen tro skulle fyre af lige i vores udsigt kl. 24 – ja den rev sig løs i går eftermiddags og susede ned ad kysten til Takiab. Jeg tror ikke, de fik den på plads igen – ihvertfald var det en tam omgang dette år. Vi fik dog sagt godt nytår med et glas bobler, og havde en rigtig dejlig aften.

Naboerne holdt også nytårsaften, så der blev snakket, grinet, hygget og hørt musik i mindre grupper på begge sider. Det er lidt usædvanligt her, for normalt samles folk på stranden for at fejre Nytår, men dejligt at høre, at folk hyggede sig.

2021 – hvad kommer der til at ske?

Der er mange, som har udtalt sig om, hvad 2021 kommer til at byde på…. Det vil jeg afholde mig fra! Jeg kan faktisk nærmest ikke holde ud at tænke på, hvor sort det i virkeligheden kan gå hen at blive.

Nedlukningen i foråret har til gengæld lært mig, at jeg ikke skal gå i “tomgang”, for det er livet simpelthen for kort til. Jeg vil her i det nye år bestræbe mig på at være nærværende i det, der nu er det liv, jeg skal leve, og så selv gøre hvad jeg kan for at få det bedste ud af tiden. Jeg orker ikke at leve i frygt for at blive smittet med en virus, men hvis min omverden er bange for at blive smittet af mig, er det selvfølgelig i orden.

I 2021 kommer jeg nok også til at skrive mere på min blog end i 2020. Vi har haft gang i SÅ mange projekter i 2020, at man nærmest kan blive stresset, selvom man ikke skal på arbejde! Nu tager vi lige en slapper og ser så tiden an.

2021 skulle egentlig byde på en større øjenoperation for mit vedkommende, men hvis vi får total lockdown er det ikke så godt, da operationen kræver donorvæv, som man skal vente længe på. Og så er det megadyrt. Min sygeforsikring dækker ikke, da jeg havde sygdommen, før jeg kom til Thailand. Jeg er så heldig, at det ikke er livstruende, så jeg tror jeg venter med operationen til tingene er lidt mere afklarede! Det har været en sej proces at blive “godkendt” til operation (for egen regning), og det bliver nok også en ommer til den tid! Men pyt – det går nok.

Min situation er nok ikke så meget anderledes, end hvad millionvis af mennesker oplever lige nu på alle planer. Det er umuligt at planlægge og “få ordnet ting” med en virus i omløb. Til gengæld kan man stadig gøre sit til at få det bedste ud af den sparsomme tid, man har her. Måske lyder det filosofisk, men det må vel være det, der er meningen med livet?? Eller hvad (“ry plao” på Thai)?

Godt Nytår 2021!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *