Alternativ indkvartering i Hua Hin som turist

Når man kommer til Thailand, f.eks til Hua Hin, som turist, så kigger man ofte mest på hoteller, og der er da også masser af gode hoteller i byen.

Hvis man skal være her her lidt længere, feks. 1 måned eller mere, så kan man virkelig få valuta for pengene, hvis man graver lidt dybere end bare hotels.com eller agoda.

Der er så mange boliger – både lejligheder og huse – der står tomme her i Hua Hin. Jeg har svært ved at forstå, hvorfor de bygger og bygger, når halvdelen af det meste er tomt… Men sådan virker Thailand. Hvis vi bygger noget, så får vi det vel også solgt eller lejet ud. Derfor kan man også finde nogle virkelig fine indkvarteringer, som koster en brøkdel af et hotel, og nogle af de her lejligheder har ovenikøbet morgenmadsrestaurant, hvor man også kan få sig en god “deal”.

Vi har kigget lidt rundt her i nyere tid, fordi vi har en dansk veninde, der kommer hertil i februar måned. Hun plejer at bo på et lokalt hotel, men sidste gang var hun meget generet af nogle barer overfor, hvor thai kvinderne skulle skrige og hyle det halve af natten. (Ved ikke hvorfor nogle af dem gør det – det lyder ikke særlig godt!). Så vi har lavet lidt research for hende, og hun havde allerede selv kig på et meget centralt lejlighedskompleks, Parin, hvor der er stille om natten. Der er dog gang i et byggeri lige ved siden af, men kan hun få en lejlighed på den anden side af bygningen, så behøver hun jo ikke være generet af det. Og da slet ikke om natten!

Vi kørte derhen, og to meget venlige damer viste os et par værelser, i de to bygninger, de råder over. Vi var forbavsede over den fine kvalitet af værelser, rengøring, indretning og beliggenhed.

Når man så ser priserne, så er det jo næsten til at få tårer i øjnene af. 10.000 – 12.000 baht pr. måned for deres største lejligheder på øverste etage. Altså max. 2400 kr. pr måned + forbrug selvfølgelig.

Her er udsigten fra begge sider af bygningen. Ikke dårligt

Man kan da godt sige, at det er spartansk indrettet, og der er kun rengøring en gang om måneden. Man skal også selv få vasket sengetøj og håndklæder, men der er så mange steder i området, hvor man kan få vasket, og en kost og en mop får man da nok også råd til.

Vores veninde har fået besked på, at hun ikke skal slæbe alt muligt med. Vi skal nok sørge for opvaskebørste, badehåndklæder, måtter, rengøringsartikler, en stol til terrassen osv. osv. Vi bor faktisk i et af husene, man kan se på billedet ovenfor, så det er jo ret nemt. Vi har da også en vaskemaskine og en støvsuger, en ekstra gryde eller en skarp kniv, hvis hun får brug for det.

Denne her lejlighed ligger 200 meter fra Soi 94, hvor rigtig mange forretninger flyttede hen efter Covid. Der er masser af restauranter, barer, små butikker, 7-11 og andet godt lige henne om hjørnet. Alligevel ligger det totalt fredeligt.

Et andet sted vi har kigget på er Seamira. Det ligger godt nok nede ved jernbanen, men selvom toget kommer i løbet af natten, så er lyddæmpningen ret god. Dog ligger der et nyt thai diskotek nogle 100 meter væk. De spiller indimellem så højt og så længe, at det kan knibe med at sove. (Det er svært at sove, når vinduer, porcelæn i skabene og billederne på væggen rasler!). Men priserne er jo også helt i orden! Der er et rigtig dejligt poolområde, udsigten er dejlig fra de øverste etager, og morgenmaden er god.

Her er deres prisliste. Bestemt også i orden!

De her to steder er bare eksempler. Der findes andre

Selvfølgelig har vi AirBnB her i Hua Hin, men man skal bare lige være klar over, at det faktisk er ulovligt i Thailand, med mindre man booker en bolig for en måned. Der er nemlig en hotellov, der forbyder udlejning i af boliger i mindre en en måned for at beskytte hotellerne. Jeg har kigget på AirBnB for venner, men jeg synes ærlig talt ikke, det er specielt billigt eller specielt godt. Men dermed er da ikke sagt, at man ikke kan finde en god bolig til en god pris.

En anden mulighed er at kigge på huse. Der er utroligt mange huse til leje og salg i Hua Hin, og kigger man på internettet, ja så finder man kun en brøkdel af udbuddet. Man kan undersøge, hvad ejendomsmæglerne har “på lager”. Her er feks. bare en lille del af listen over udlejningshuse i området fra en lokal ejendomsmægler. Priserne starter ved 20-25000 pr. måned for et poolhus med 2-3 soveværelser.

Et godt råd kan være at holde øje med Facebook “Marketplace”. Jeg har før været inde på, at rigtig, rigtig meget foregår på Facebook, og det gælder altså også salg og udlejning af både lejligheder og huse.

En ulempe ved at leje på denne måde er, at udlejeren helst vil udleje på langtidsbasis. Det er klart mere interessant at udleje noget på en 12 måneders kontrakt end for en måned. Derfor siger flere af udlejerne også, at de ikke vil sige okay til en lejekontrakt på en måned før 2-3 måneder før lejeperiodden. Det er jo sådan set fair nok, men det er jo også lidt en risiko for lejeren, hvis man gerne vil være her i højsæsonen, hvor der er noget mere rift om boligerne. Man kan jo i realiteten ende op med en meget dyrere løsning, fordi man ikke kan booke på forhånd.

En anden ulempe kan være, at man måske skal fylde kufferten med sengetøj og håndklæder og alle de andre nødvendigheder, hvis de ikke findes i boligen. Billederne kan også være “retoucherede ungdomsbilleder”, så man tror, at man får en top renoveret pool villa. Når man så ankommer, så har villaen en fantastisk fremtid bag sig, og det hele er slidt og beskidt. En anden faktor er lokation. Ligegyldigt hvor fin en villa man har lejet, så er det altså ikke sjovt, hvis man skal køre i et kvarter for at komme til den nærmeste 7-11. Medmindre at man altså sværmer for at bo et afsides sted. Ofte angiver man ikke den præcise lokation, hvis det er tilfældet, så der skal man nok lige spørge, hvor det er henne.

Når man ankommer til sådan en lejebolig, så skal man lige huske at tage billeder af boligen, elmåleren og evt. udendørs udstyr. Bare så man ikke pludselig får en regning for en havestol, der var gået i stykker forrige år.

Ofte kræves der en pænt stor andel af huslejen i depositum, og det er ret normalt. Hvordan mulighederne for at få det depositum tilbage, skal jeg ikke kunne sige, men man skal nok ikke betale mere, end man kan tåle at miste. Her i byen har vi en kæltring, som er kendt vidt og bredt for at udleje boliger til turister. Han tager et depositum, men han råder overhovedet ikke over huset eller lejeligheden. Der har været masser af politianmeldelser, men det har ikke hjulpet noget. Os der bor her kender ham udmærket, men det hjælper jo ikke noget, hvis man kommer til Hua Hin for første gang. Jeg kan ikke nævne hans navn her, for jeg kan få en sag for bagvaskelse på halsen efter thai regler. Jeg kan dog sige, at han er svensker, og både hans for- og efternavn begynder med samme bogstav. Jeg hjælper gerne, hvis nogen er i tvivl i en lejesituation.

Der er masser af muligheder for en rigtig billig ferie i en dejlig bolig. Sidste ide, jeg vil komme med, er at man kan tage et par nætter på hotel, når man kommer, og så gå rundt og kigge i det område, man gerne vil bo i. Der er masser af udlejning, hvor der kun er et skilt på havelågen med et telefonnummer. Så kan man alliere sig med en thai talende person, som måske kan ringe og arrangere en fremvisning.

Til de priser, vi har set for udlejning i en lejlighed, så er det jo stadig MEGET billigere at leje for en måned, og så bare tage hjem, hvis man kun har ferie i 14 dage eller 3 uger. Udlejeren er jo ligeglad – bare han får sin leje for en måned.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *