10 ting jeg savner mest fra Danmark

Hvad jeg savner mest ved ikke at bo i Danmark er et sjovt spørgsmål. For det er virkelig nogle underlige ting – og de fleste af dem i bund og grund helt ligegyldige.

Men når man flytter til et andet land, så har man selvfølgelig nogle tanker om, hvad man kommer til at savne, og om man kan leve med, at man skal savne de ting. Det bør man ihvertfald overveje, før man pakker sydfrugterne og flytter langt væk hjemmefra.

At være expat

De fleste expats kigger ikke i bakspejlet, men vi er bare glade for at være, her hvor vores drøm nu er. Man ser tingene med andre og mere positive øjne, og selv de dårlige ting kommer man overens med, fordi man nu engang selv har valgt at være, hvor man er. Sådan har jeg det ihvertfald – selvom jeg ikke er jubeloptimist. Og jeg kan da godt se de problemer, der er omkring mig, men her har jeg valgt at være, og sådan er det.

Når vi sidder og kigger på fuglene i vores dejlige have, kører en tur i totalt eksotiske omgivelser (altså på godt og ondt – skrald og blomster) eller mærker duften af Thailand med ingefær, chili, hvidløg og grillkul – ja så ved vi altså godt, hvorfor vi er her. Vi kan indimellem blive helt salige – og lykke er jo ikke den værste følelse at sidde inde med.

10 ting jeg savner

Men så engang imellem kommer der et glimt af ting, som man virkelig satte pris på i Danmark, og her er mine savn – som sagt i bagatel afdelingen. Og nogle af tingene kan vendes om – så er det faktisk de ting, jeg skønner på  ved at være i Thailand.

  1. Vores venner og familie  – helt klart det største savn
  2. At kunne tale sproget i sit land – nøj, det ville være godt. Jeg kan en lille smule, og det er også sjovt, men at kunne kommunikere ordentligt med Thaierne ville være fedt.
  3. Hvor meget jeg end elsker klimaet her i Thailand, så ville jeg ønske, at jeg kunne åbne et vindue og få dansk kølig natteluft ind i mit soveværelse! Uh, det ville være dejligt!
  4. Nyhedsformidling –  i Hua Hin foregår det via Facebook og nogle hjemmesider. Bare at finde ud af, hvad der foregår med nye projekter i området er svært. No information!
  5. Solsortens sang i foråret – selvom vi har mange dejlige fugle her også
  6. At kunne tage ind til city centrum og handle – i Thailand er der ikke bycentrum som i Danmark med alle slags butikker, så det kræver noget mere tid at handle
  7. Et mere behersket trafikmønster! Jeg har ikke kørt meget i Thailand, og det er jeg ikke særlig stolt over, men jeg får spat af thaiernes måde at køre på!
  8. Ost og peberrod – jeg elsker mad, så min udfordring er at lave min yndlingsmad med lokale ingredienserne, og det går ret godt. Men god (Them) skæreost og peberrod savnes vildt.
  9. At kunne bestille dagligvarer online. Kald mig doven, men i Danmark var jeg vildt glad for nemlig.com – her i Hua Hin må man altså op på hesten og handle selv.
  10. Lyse øl når man skal køre bil. Vi kan godt købe alkoholfrie øl i Thailand, men de smager virkelig dårligt.

Not too bad – jeg lever med de 10 punkter, for Thailand er stadig den rigtige drøm.

Billedet for oven er fra Danmark, og det viser da, at en enkelt gang imellem er der også en skøn morgen eller aften. Bare koldere!

Jeg bliver her lidt endnu!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *