Farlige kokosnødder i naboens have

Hvor farlige er kokosnødder der falder ned – specielt når de befinder sig på en kokospalme i naboens have?

En skrøne?

Jeg har engang læst, at der hvert år dør ret mange mennesker af at få en kokosnød i hovedet, og at man ikke skal lægge sig i kokospalmens skygge, hvis den er fuld af kokosnødder. Efter et par gevaldige brag i naboens have, når kokosnødderne faldt ned på fliserne derovre, besluttede jeg mig for at finde ud af, om der var hold i myten. Og ifølge Google, så dør der flere mennesker af at få kokosnødder i hovedet end der dør af hajangreb! Ca. 150 mennesker om året omkommer af mødet med en kokosnød ifølge nogle hjemmesider, bla. Se & Hør havde historien i 2015.

Men efter noget research fandt jeg ud af, at det vist bare er en vandrehistorie…..

Farlige eller hvad?

En kokosnød kan veje op til ca. 1,5 kg, og palmerne kan blive op til 30-40 meter høje. Det siger sig selv, at når en kokosnød falder ned af sig selv fra den højde, så slår den hårdt. Om man kan dø af det, skal jeg ikke sige, men jeg vil ihvertfald ikke ret gerne være prøvekanin. Jeg tror ihvertfald, man får en alvorlig hjernerystelse eller det der er værre.

Er kokosnødder i naboens have så farlige?

Ja, det er de af to grunde:

  1. Huset lejes ud – lige nu bor der to franskmænd, og det er jo ikke sikkert, at de lige tænker på, hvad der kan komme ned fra oven
  2. Nogle af kokosnødderne falder faktisk ned på vores side med et ordentligt brag, og det er jo ikke så fedt.

Derudover kan faldende kokosnødder smadre hegnet og andre ting….

Altså, jeg ville nok aldrig plante en kokospalme i en lille have – de ser flotte ud, men alligevel.

Hvad gør man så?

Da der jo ikke er noget kokosnøddepoliti, så kontaktede vi bureauet, som udlejer huset. Vi forklarede dem, at det nok kunne være farligt for lejerne med 2 kokospalmer med ca. 30 kokosnødder i hver – mange af dem ret modne.

Det tog de helt professionelt. Dagen efter dukkede en gartner op. Han klatrede op i palmen med de bare hænder og fødder og en machete i snor. Han huggede løs på blade og kokosnødder og fik det hele ned på en fornuftig og kontrolleret måde. Vi holdt vejret – og det gjorde franskmændene også – men alt gik fint. Der smuttede dog en enkelt kokosnød over på vores side – den var desværre tom, men nu er der fred – i det mindste i et stykke tid!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.