Gæster fra Danmark

Det er altid dejligt at have besøg af gæster. Når venner og familie fra Danmark kommer på besøg, så sætter vi det hele på stand-by og nyder bare at have kvalitetstid sammen.

Det er også dejligt at kunne forkæle vores gæster, for de fleste af dem har en hård hverdag med arbejde op til begge ører og mange andre ting at tage hensyn til. Så kan vi to gamle jo sagtens forsøge at sørge for, at gæsterne får slappet af og hygget sig.

Denne gang har vi besøg af min skolekammerat (som jeg har kendt siden vi var omkring 10 år gamle) og hans søde kæreste. Han har været her mange gange og besøge os, og vi har da meget mere ud af hinanden, efter at vi flyttede til Thailand. Før havde vi kun tid til at ses til fester og den slags, og det blev jo ikke til meget “taletid” i de sammenhænge. Vores hus er godt til gæster, fordi vi ikke behøver at sidde lårene af hinanden, og da han kender Hua Hin ud og ind, drager de selv på ture, så vi lige kan få tid til at svinge en støvsuger og en gulvmop.

2023 et særligt år

2023 er et særligt år for os, for min husbond har rund fødselsdag i juni, og det skal vi selvfølgelig fejre. Vi skal jo nok holde en fest for vores venner her i Hua Hin på selve dagen, men det er jo også skønt at fejre det sammen med vores gæster fra Danmark, uanset om de kommer før eller efter selve dagen. Så vi har allerede tyvstartet på festlighederne….

Min bedre halvdel spiller bas, og han har efterhånden samlet en pæn samling af basguitarer. Det forhindrer ham så ikke i at blive ved med at snakke om en særlig bas, han har læst om. Jeg ved ikke, hvor mange gange, jeg har hørt om den 5-strengede Steinberger bas, som man desværre ikke kan købe her i Thailand. Jeg har hørt alt om den bas – jeg har hørt alt om, hvad den koster, og hvad fragten fra Thomann i Tyskland koster. Jeg har hørt om alle fordelene ved denne lille hovedløse letvægtsbas i ugevis!

Til sidst tog jeg mod til mig og spurgte min kammerat, som skulle komme på besøg nu her, om han da for hulen ikke kunne slæbe en bas med. Den vejer kun 4 kilo, og man må have et styk musikinstrument med gratis med Thai Airways (nok ikke et flygel eller en kontrabas tænker jeg). Vores ven var superflink, så jeg bestilte bassen og fik den sendt til ham. Min basmand BLEV VED med at køre i det helt til 2 dage før, vores venner skulle rejse (han havde jo også set, at de måske kunne have den med). Da de så ankom her hos os, havde de været så flinke at pakke den lille bas ind i nogle plasticsække, og min søde mand opdagede ikke en pind, da de ankom. Jeg fik den nemt ekspederet op i mit klædeskab (og der forvilder han sig ALDRIG ind).

Jeg syntes ikke, at bassen skulle stå i skabet helt til juni, så vi aftalte, at vi skulle holde “surprise party” for ham, selvom vi kun var i marts. Stor var overraskelsen, da vi havde stillet an med flag og gaver godt 2 måneder før selve dagen. Han blev simpelthen så glad, så der måtte lige “basses” lidt på terrassen til en dram. Vores venner kom med et par skønne T-shirts, som passede til temaet.

En gammel basrotte i Hua Hin

 

2023 bliver ikke bare et særligt år – det bliver ganske særligt

Samme dag skete noget andet meget uventet, og for mig var det, som vi også skulle fejre min fødselsdag…. Min dejlige veninde sendte mig et billede af en flybillet. Jeg kunne næsten ikke tro det! Hun kommer på besøg hos os midt i juni sammen med sin kæreste. Jeg blev simpelthen så GLAD! (Ja, det gjorde fødselaren altså også – han elsker hende næsten lige så højt, som jeg gør). Vi har ikke set hinanden andet end på Messenger siden august 2018, og jeg savner hende helt enormt. Vi er gået igennem tykt og tyndt, siden vi var teenagere, og vi har altid været to MEGET røde køer. Nu glæder jeg mig simpelthen bare SÅ meget til at kramme hende og snakke med hende uden en computerskærm.

Jeg har sagt til min husbond, at han nok skal forberede sig på Niagara Falls, når hun ankommer, og endnu værre, når hun skal hjem til Danmark igen. Jeg har også forberedt hende på, at hun nok skal regne med et par brækkede ribben, når jeg skal kramme hende.

Men sikke en dag – “surprise party” for to!

En anderledes fødselsdagsgave

For et par uger var vi på Rockzone, hvor vi traf på en rigtig sød thaikvinde, som jeg efterhånden har lært ret godt at kende. Vi har tit snakket om mad og madlavning. Hun fortalte, at hun havde fødselsdag den 31. marts og at hun gerne ville lave thai mad til os. Jeg tænkte, at det nok var noget med at tage noget mad med på Rockzone, men det var det ikke.

I fredags – altså den 31. marts – på hendes fødselsdag – troppede hun op her hos os med de thai retter, som hun vidste var mine favoritter. Hun ville ikke spise med, for hun skulle hjem og holde lidt fest for nogle venner. Jeg var rigtig, rigtig glad for, at jeg havde tænkt så langt som til at sørge for en fint indpakket gave til hende. Vi og vores gæster kunne så hygge os med hjemmelavede thai retter, der var lavet med kærlighed og omhu. Det smagte man tydeligt.

Det er godt nok første gang, at jeg har holdt fødselsdag for nogen på den måde! Jeg tror, at det faktisk er thaiernes måde at vise, at de holder af en, når de kommer med mad. Tam er kommet med masser af mad til os igennem tiden også. Jeg tager det ihvertfald i den ånd og glædes over, at vi kender nogle mennesker, som holder af os, og som viser det med et måltid mad.

Snart farvel

Nu må vi snart sige farvel til vores to dejlige gæster. Sådan en uge går simpelthen urimeligt hurtigt, og jeg forstår godt, at de også gerne vil ud og opleve andre dele af Thailand. Vi siger mange tak for dejlig mad, som de lavede til os i går her i mit køkken. Det har vi lige godt aldrig prøvet før, men det var da super skønt.

Nu må vi så se, hvor mange brækkede ribben og våde t-shirts, de drager videre med!

Og nu har vi jo min veninde og hendes kærestes besøg at glæde os til. Jeg er allerede i gang med at ordne den røde løber, så den kan rulles ud midt i juni!

Gæster er guld!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.