Dejligt besøg fra Danmark

Corona har mange ting på samvittigheden, og det har blandt andet bevirket, at jeg ikke har set min ungdomsveninde i næsten 4 år. Men her i sidste uge fik vi så dejligt besøg fra Danmark med den ekstra bonus, at også hendes kæreste og min skolekammerat og vores gode ven i mange, mange år fulgte med.

Et hus har godt af at få gæster

Det er et af vores mottoer her i husstanden. Når man får gæster, får man sig lige taget sammen til at få lavet alle de der småting, man bare ikke lige har fået lavet. Man får også skiftet de halvvisne planter i krukkerne og fejet en ekstra gang rundt om huset. Derfor havde vi også travlt i ugen efter min husbonds 70 års fødselsdag, for alt skulle jo tage sig bedst ud, når vi nu fik gæster fra Danmark.

Udover rengøring og vedligehold skulle der også lige produceres noget mad til morgenmad og lidt snacks undervejs. Jeg bagte da nok 100 boller, som om de overhovedet havde en chance for at nå at spise alle dem…. Vi fik fyldt alle lagre op med øl, vin, vand, sodavand – for ikke at snakke om et køleskab, der var ved at revne.

Vores kammerat skulle da ikke ligge på en hård betonmadras i hans alder, så vi fik anskaffet en ny topmadras (fra Dunlopillo Thailand – faktisk rigtig billig i forhold til kvaliteten). Der blev nusset og pudset overalt, og da dagen oprandt, var vi klar. Om det så var vasketøjskurven, så var den tom!

Hvad kan man nå på en uge?

Desværre havde de kun en uge her hos os, før de skulle hjem igen. Det kunne vi sådan set godt se var ret kompakt, så vi lavede en grovskitse over, hvad vi skulle nå. Nogle af vores gæster gider ikke lave en pind, og de vil bare hygge sig i haven, køre en tur på cykel eller motorbike, og så gå ud om aftenen. De her venner ville gerne opleve lidt, så vi sammensatte et lille “program”, så hver anden dag var delvis afslapning.

Vi nåede rigtig meget – faktisk så meget, at de klagede over, at ferien var gået alt for hurtigt. Sådan er det vist bare, når man har en ferie med mange aktiviteter – den føles simpelthen så kort, men sjovt nok meget længere end en daskeferie, når man kommer hjem igen. Måske fordi der er så mange ting at tænke tilbage på.

Vores venindes kæreste ville gerne snorkle, og vi tænkte på noget med elefanter, fordi min veninde er vild med elefanter. Så var der en masse musikarrangementer, vi skulle nå, og der var jo også lige en forsinket rund fødselsdag, vi skulle fejre.

Tur til Koh Talu

Koh Talu har både sandstrande og flotte klipper

For at få mulighed for at snorkle ved koralrev besluttede vi os for Koh Talu (se billede øverst). Øen ligger ud for kysten et par timers kørsel syd for Hua Hin, og man sejler ud med speedbåd – det tager ca. 20 minutter. Vi bookede luksusversionen med kørsel i bus (4500 baht), for at vi ikke skulle sidde sammenklemt i en Honda HRV i 5-6 timer. Det kostede 1500 pr. person at komme over til øen, og det var inklusive båd, snorkling med livredder (god ide), frokost med 6 retter mad og en total bounty strand med flere aktiviteter.

Koh Talu er privatejet og en rigtig charmerende ø. Vi var der som nævnt kun på en dagtur, så vi har ikke prøvet at overnatte der. Mange siger, at det er ret dyrt, og at værelserne trænger rigtig meget til lidt kærlighed og vedligehold.

Uanset hvad, så fik vi da bare fuldstændig VIP treatment! Vi var nemlig de eneste 5 gæster på øen den dag… Snorklingen foregår fra en pram, og de fleste af os havde en fin oplevelse, selvom vandet var noget uklart, og så er det altså heller ikke koraller som man ser fra Great Barrier Reef i Australien. Frokosten var rigtig god, men både frokosten og vi var ved at blive ædt af fluer. Da vi skulle sejle tilbage, var der helt sort inde over land, og vi fik da også vores andel af regnvejr i den alderstegne speedbåd. Bustur og arrangement var købt gennem “Oriental Escape”. Skal man bruge en taxi eller en tur, så er vores erfaring, at er det booket gennem dem, så er det altid gode biler, der er altid styr på sagerne, og så er alle deres samarbejdspartnere professionelle og meget søde.

Tur til Monsoon Valley Vineyard

Monsoon Valley Vineyard ligger tre kvarters kørsel fra Hua Hin, og stedet er helt sikkert et besøg værd. De laver flere forskellige rød- og hvidvine på forskellige druer, og så ligger stedet fantastisk smukt. Restauranten er helt fin med meget forskelligt mad, og man har en fantastisk udsigt ud over hele dalen med 160 ha vinmarker.

Vi spiste nogle tapas og delte en flaske Shiraz (altså – jeg har ikke drukket mere end 3 glas rødvin siden nytår 2000, hvor jeg vågnede op med en gigantisk hovedpine!). Det kostede 200 baht pr. person at komme ind, men til gengæld kunne vi bruge billetterne til at betale med i restauranten. Bagefter tog vi en tur rundt med deres lille bus. Det kostede 350 baht, og så fik vi set alle vinmarkerne, og vi fik lov at fodre deres to elefanter med små bananer. De elefanter virkede happy og rolige, og de havde et stort område at gå rundt på.

Turen frem og tilbage går gennem et kuperet og smukt område. Vi sluttede eftermiddagen af med at invitere os selv på en eftermiddagsøl hos vores venner i Black Mountain – det er jo ikke alle turister, der får lov at se et privat hjem på deres tur til Thailand. Vi gentog successen et par dage senere, hvor vi også på mirakuløs vis fik inviteret os selv på et par øller hos nogle andre venner. De bedste øl er gratis øl, som vi siger!

Musik, musik, musik

Vi er alle sammen rigtig glade for musik, så der var lagt masser af musik ind i programmet. Vi nåede både at se min husbond spille i en privat have med sit lille band, være til fødselsdag hos ejeren af El Toro Loco her i Hua Hin – et arrangement med fri buffet og 7 bands med 300 gæster. Vi var selvfølgelig på Rockzone nogle gange, blandt andet for at se Tam’s band The Answer, og vi skulle selvfølgelig også se Crazy Bull, som er et super dygtigt lokalt orkester. De indbyder næsten altid min bedre halvdel til at spille et par numre med dem på bassen, og denne gang var ingen undtagelse.

Vi fik spillet musik og skrålet herhjemme i stuen, og nogle aftener blev meget, meget sene. Så kan man altså godt mærke, at man ikke er 25 mere!

Men musik er en del af vores pensionisttilværelse, og heldigvis syntes de andre også, at det var fedt at få en ordentlig dosis af det.

Alle de gode snakke og gode grin

Hvor er det skønt, at man har venner, som man ikke ser så tit, men som man alligevel bare snakker med, som om man lige var sammen i går. Vi har grinet og hygget os, og det er bare så dejligt, når man føler det, som om man bare har fået sine gode gamle sutsko på (sorry venner – ikke sådan ment!).

Men hvor er det også slemt, når man skal sige farvel igen. Da vi boede i Danmark, sagde vi jo bare farvel til vores venner, men nogle gange gik der jo faktisk op til et år, inden vi mødtes igen, og så kun for en kort bemærkning til en fest eller sådan noget. Her er det kvalitetstid, og derfor gør det også nas, når man ved, at der går et stykke tid igen. Gudskelov for Messenger og Skype!

Min veninde og jeg var begge ved at gå helt i opløsning, da vi sagde farvel. Men nu har jeg haft hende nær i en uge, og det skal jeg bare være taknemmelig for! 4 år er altså lang tid!

Tilbage står vi med en masse gode oplevelser og minder, og så hele denne her bunke sager, som de havde med til os.

I et par dage følte vi os som ham her – det er en “skrighøne” og vores signal til, at der mangler drikkevarer i poolen……

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *