Adresser i Thailand – og om at finde vej

Adressesystemet i Thailand kan være noget af en udfordring – især hvis man gerne vil finde vej! Det mærker man ofte i hverdagen, hvis man skal modtage varer eller post, for posten eller chaufføren kan simpelthen ikke finde vej.

Det er nemt og ofte gratis at få bragt varer ud i Thailand – feks. fra byggemarkedet eller en møbelbutik. De kommer ud med det, og slutter feks. hårde hvidevarer til, de bærer byggematerialer ind, eller de kommer med en lille pakke fra en on-line butik. Man skulle jo tro, at man bare kunne opgive sin adresse, og så gik alt glat, men så nemt er det altså ikke. Vi har endda et thai kørekort, hvor vores adresse står på thai på bagsiden, men det hjælper heller ikke.

Opbygning af adresser i Thailand

Husnummer og matrikelnummer
Moobaan – er vores “landsby” – eller område. Kan også være en stor bygning i feks. Bangkok
Gade
Underdistrikt og distrikt
Provins og postnummer

Det lyder jo simpelt nok, men det er det altså ikke!

Husnumrene er ikke som i Danmark fortløbende ned ad gaden – nej, de er fortløbende efter, hvornår huset er registreret færdig! Det er altså helt kaos, hvor man finder et bestemt hus i et område, for det næste hus kan være på en helt anden gade.

Moobaan siger ikke meget om samfundet, og det er der ikke mange (hvis nogen), der bruger til noget. Vores hedder direkte oversat “landsbyen hvor man kan høre jernbanen”, men det kan man jo ikke finde en adresse på.

Gaden er sådan set ok, men mange steder er det en Soi (gade), hvor man bor i en sub-soi – sidegade til Soi’en, og den sidegade har ofte ikke noget navn. Vores gade har ovenikøbet  to navne – et på vejskiltet og et andet, som bruges på Google Maps og af de fleste lokale.

Underdistrikt og distrikt er heller ikke så entydigt alle steder – begge vores hedder Hua Hin, så vi får post, hvor der står Hua Hin – Hua Hin på.

Provins og postnummer er ok – det virker!

At finde vej

Stort set ingen kan finde vej ved hjælp af en adresse her. Når man skal forklare en adresse, så siger man feks. : “det store hus på hjørnet ved 7-11 på Soi 74”,  eller man tegner et kort. Vi har været i byggemarkeder, hvor de pænt har skrevet adressen af bagpå kørekortet og så har bedt os tegne et kort. Thaierne er heller ikke verdensmestre i at læse kort, og når man viser dem, hvor man bor på google maps, så bliver mange af dem blanke i blikket.

Den næste ting er, at Thaierne så ringer, når de ikke kan finde vej, og vi er først ved at nå det stadie nu, hvor vi kan forklare, hvor vi bor – vel at mærke på thai!. Vi har ikke kunnet forstå, hvad de sagde, og vi har ikke kunnet forklare os. Det har været en meget større udfordring, end vi regnede med, og derfor elsker vi også vores landemærke – en velkendt gade og en fodboldbane, som er kendt af de fleste i byen. Uden det, var det da gået helt galt!!

Vi prøvede også fra starten at lave et fint visitkort med adresse og geo-koordinaterne på den ene side og et stilistisk kort på den anden. Nix – det virkede heller ikke. Selv vores flyttelæs kørte de rundt med i en time, inden vi fik dem stoppet nede på vejen.

På trods af det….

Udover at vi får post til de forrige 4 beboere i huset, så tror vi faktisk, at vi får vores post og pakker. Vi køber af og til på Lazada (Thailands svar på Amazon), og det er lige før, vi er på julekort med ham, der kommer med pakker derfra. Vi har fået alt, hvad vi har bestilt.

Efterhånden er vi nu i stand til nogenlunde at forklare, hvor vi bor – og ellers må vi jo ud på gaden og stå og flagre med arme og ben, når vi venter på nogen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *